Ildflueakademiet er en fritidsaktivitet hvor man kan udforske kunstverdenen.
Målet er at give børnene en mulighed for at møde forskellige kunstdiscipliner i gennem spørgsmålet “hvad drømmer jeg om?” og ud fra dette bliver der skabt en teatralsk udstilling. Deltagerne kommer nemlig til at lave scenen om til et kæmpe “verdenskort” hvorpå de kan udvikle materiale igennem 3 forskellige emner.

Projektkoordinatorer:

Anja Klok Schou, Projektleder Boligsocial Helhedsplan, Holstebro

Carolina Pizarro, Projektleder

Barbara Manighetti, Koordinator

Samarbejdspartner: Eiman Hamzaeh, Koordinator

Partnere:

Trivselshuset- Trekanten Holstebro

Nordisk Teaterlaboratorium- Odin Teatret

Ikarus Stage Arts

Periode 2021, drømme 2: Danser og synger verden

5 Sessioner, 2 timer hver

Maj: 1. 8. 15. 22. 29.
Vi vil fylde verdenskortet med mangfoldige rytmer som skal akkompagnere ritualet. Vi tager afsæt i sange og forskellige dansesekvenser som kommer fra deltagerne selv. Verdenskortet vil blive fyldt med forskellige typer blomster i mange farver. Blomsterne vil blomstre i løbet af ugerne, imens de guider deltagerne hen imod en selvkundskab og en tolerance overfor forskellighed i en interkulturelt verden.

 

Periode 2021, drømme 3: At spise verden: smage og aromaer

7 Sessioner, 2 timer hver + 1 åben fremvisningsdag

Vi kommer til at lave lækker mad og bruge opskrifter fra andre kulturer. Dertil vil vi kropsliggøre og personificere verdenskort-udstillingen, ved at omfavne og styrke børnenes 5 sanser: synet, hørelsen, lugte-, føle- og smagssansen. Skabelsen af denne sanselige oplevelse vil afsluttes med en middag til ære for det ritual det er at samles om et måltid.

Oktober: 9, 16,23,30

November: 6,13,20,27

ildflue akademiet report