TIL BAKKUS - DI-VIN-E FORSTYRRELSER

date

18. May 2018

time

19:00 - 20:00

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

Billet / Ticket: 120,- kr. Studerende og pensionister /Students and Pensioners: 60,- kr.

Et italiensk-dansk samarbejdsprojekt

 

 

Det rodløse, moderne menneske; vanskelighederne ved at leve i en nutid, som allerede er fremtid, præget af en nostalgisk fortid; ligegyldigheden, som bliver stadig tydeligere blandt individerne i et mangelfuldt fællesskab - alt dette danner baggrund for forestillingen Til Bakkus - Di-vin-e forstyrrelser, der opføres fredag den 18. maj kl. 19.00 på Odin Teatret.

Kvinden lukker tiden ude, hun prøver i det mindste på det, forstærker den, giver tanken luft for at genvinde sit indre og genopdage menneskeheden. Men Tiden er der stadig, materialiseret i en syg og forhånet Personlighed, som gør alt for at bringe kvinden tilbage i dagligdagens svimlende hvirvelstorm.

Gudernes og poesiens nektar hjælper hende med at træde ud af historien - der øjensynligt ikke står til at ændre - genfinde fordybelsen og vende tiden om.

Forestillingen er skrevet og instrueret af Federica Altieri fra Italien, med udgangspunkt i digte af internationale forfattere. Digtene fletter sig sammen i poesi og musik og med teatret og filmkunsten. Forestillingen prøver at finde en ny rytme; gentænke meningen, lyden.

Rina Skeel og Ulrik Skeel, som til dagligt arbejder på Odin Teatret, er på scenen i forestillingen. Rina vil imellem stilheder dels recitere digte og fortolke sange fra forskellige kulturer - og være i dialog med Ulrik, som personificerer Tiden.

Sammen med dem på scenen er de fremragende, italienske musikere, Marcello Allulli, Ermanno Baron og Marco Bonini.

Forløbet akkompagneres af filmindslag, instrueret af Federica Altieri og Claudio Ammendola, Italien.

 

Projektet er en fortsættelse af det samarbejde, som begyndte i oktober 2016 mellem Det Italienske Kulturinstitut i København, Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret, Teater Argentina i Rom, Region Lazio og l'Associazione culturale Appercezioni; forestillingen præsenteres på Odin Teatret 18. maj 2018 og fortsætter den 19. maj på Det Italienske Kulturinstitut i København for at slutte på Teatro Villa Torlonia i Rom.

Forestillingen opføres på dansk.

Efter forestillingerne på både Odin Teatret og i Det Italienske Kulturinstitut serveres der et glas god, italiensk vin.