Offentligt møde - bl.a. om hvilke holdninger, der præger byens kulturpolitik

date

20. September 2018

time

16:15 - 17:15

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

Gratis

Et nyt værk om Odin Teatret og Holstebro har netop fundet vej til boghandlernes diske. Det drejer sig om en 290 sider lang bog med titlen Serendipitetens Rum - Odin Teatrets laboratorium og undertitlen Kunsten at finde noget man ikke søger efter.
Bogen er skrevet af Tatiana Chemi og Erik Exe Christoffersen, lektorer ved henholdsvis Aalborg og Aarhus Universitet.
Serendipitet er et tilsyneladende lykketræf, hvor man finder noget andet end det, man søger efter. For Odin Teatret har serendipitet ofte været en bevidst fremgangsmåde eller metode i den kreative proces. Men forfatterne stiller spørgsmålet, om det også kan være en form for metode i den daglige kulturpolitik og hvordan? 
I bogen skriver de bl.a.:

Holstebro var i 1966 isoleret både økonomisk og kulturelt, og da politikerne valgte at invitere Odin Teatret, igangsatte de en serendipitetsrejse for hele byen og accepterede det uforudsigelige. I takt med Odin Teatret blev kendt internationalt, blev Holstebro kendt som den lille provinsby, som havde været modig og langsigtet tænkende ved at give den unge og uprøvede gruppe en enestående chance for at udvikle sig. Og for byen førte det til en konkret vækst af økonomiske, demografiske og kulturelle aktiviteter. Desuden voksede byen også i sin selvidentitet og selvforståelse som stolt kulturcentrum.”

Er det en gyldig beskrivelse, og er det stadig en holdning, som præger byens kulturpolitik?

Det vil blive diskuteret ved et offentligt møde, der finder sted torsdag den 20. september kl. 16.15 – 17.15 på Odin Teatret.

Til stede vil foruden forfatterne og medarbejdere på Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret også være ca. 70 1. og 2. årgangsstuderende ved Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet. De deltager i en hel læringsdag på Odin Teatret.

Fra kommunen deltager bl.a. kulturchef Lisbet Gormsen og kulturdirektør Mette Højborg samt kulturudvalgsmedlemmerne Lene Dybdal (formand) og Rasmus Gamst Beltofte.

Forløbet munder ud i en offentlig opførelse af Odin Teatrets forestilling TRÆET, der spilles kl. 19.00 - læs mere om forestilling og billetreservation her

 

Læs mere om bogen her