Utraditionel gæstekoncert med P2 Lytterprisvindende musikkvartet

date

26. October 2019

time

19:00

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

120/60 kr

KOTTOS er navnet på en særdeles original, klassisk kvartet, der består af fire af den danske eksperimenterende musikscenes mest prisvindende musikere: Josefine Opsahl – cello, Pernille Petersen – blokfløjte, Frode Andersen – akkordeon og Mikkel Egelund Nielsen – guitar.

Kvartettens fire, blændende dygtige musikere har fundet sammen i en fælles passion for det virtuose, det skæve og for den oprindelige folkemusik. Men dens musik er ikke traditionel. Man kunne kalde det musik fra et land, der aldrig har eksisteret.

Kombinationen af instrumenter i KOTTOS er yderst bemærkelsesværdig: Fløjter i alle størrelser. Fra den dybeste kontrabas til den højeste sopranino. En 17 kg russisk/Italiensk akkordeon giver kraft og fylde med sin nærmest symfoniske lyd. Celloen danner bund i ensemblet og farver lydbilledet med alternative spilleteknikker fra avantgardemusikken og den nordiske folkemusiktradition, mens en fabelagtig guitar tilføjer en eksotisk duft med sit flamencoprægede temperament.

KOTTOS opfører både sine egne kompositioner og samarbejder med nogle af tidens fremtrædende danske komponister, der skriver helt nye værker for kvartetten. KOTTOS arbejder desuden tæt sammen med kammerkoret Musica Ficta, og det har resulteret i en nytænkt udgave af Händels Messias, som fik 5 hjerter i Politiken. Derudover er der musik af de græske mestre som Theodorakis, Hadzidakis og Tsitsanis, bornholmsk melankoli og avancerede bulgarske rytmer.

I juni 2016 udgav KOTTOS sit debutalbum. Udgivelsen vandt sensationelt P2s Lytterpris 2017 med 66 procent af stemmerne i et felt med nominerede som Berliner Filharmonikerne og DR Symfoniorkesteret. I 2019-2020 er KOTTOS blevet hædret med udnævnelsen til en af de 10 talenter i Statens Kunstfonds karriereprogram “Den Unge Kunstneriske Elite”.

Koncerten finder sted i et samarbejde mellem Nordvestjysk Musikkreds, Holstebro Musikskole, OrkesterEfterskolen og Odin Teatret. Den er støttet af Solistforeningen af 1921.

En­sem­blet, der i sin in­stru­ment-sam­men­sæt­ning trod­ser en­hver sund for­nuft, er Kot­tos, der med ak­kor­deo­ni­sten Bjar­ke Mo­gen­sen i front for længst har be­vist, hvil­ken me­ning der fin­des hin­si­des for­nuf­ten. Her får man klang­li­ge virk­nin­ger, man så ab­so­lut ikke får andre ste­der, le­ve­ret med en ube­stri­de­lig mu­si­ka­li­tet. Jacob Wivel, Børsen.
Det lille ensemble Kottos i scenens ene side sørger for, at Kaj Munks sort-hvide verden får nogle livgivende farver. Kvartetten siger selv, at de spiller folkemusik fra et land, der ikke eksisterer, og det er nok meget præcist. Henrik Friis, Politiken
De fire musikere – formidler Frandsens musik med årvågen professionalisme og bidrager i højeste grad til forestillingens helstøbte sammenhæng. Peter Dürrfeld, Kristeligt Dagblad

BILLETTER Kr. 120
Studerende, pensionister og grupper på 10+: Kr. 60

Billetter kan bestilles på tlf. 9742 4777 
Hverdage mellem 9-15
Email: odin@odinteatret.dk

Reserverede billetter afhentes 15 min. før forestillingen begynder