Teaterworkshop for teenagere på 13 – 17 år

date

27. October 2019

time

10:00 - 14:00

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

Gratis

Workshop 2: Skuespilleren og stemmen 

Hvordan bruger skuespilleren sin stemme på scenen? Vi arbejder stemmens tilgang til at skabe scenisk materiale og arbejder med at udvikle en karakter gennem tekst og stemme. 

 

Har du en skuespiller i maven – så skal den da trænes af to dygtige skuespillere! I tre workshops på søndage ml. kl. 10.00 – 14.00 udforsker vi tre fundamentale skuespilværktøjer: krop, stemme og fantasi gennem kreative teaterøvelser.

De italienske skuespillere Valerio Peroni og Alice Occhiali har stor erfaring med at arbejde intensivt med teater for og med børn teenagere. De har været tilknyttet Nordisk Teaterlaboratorium i flere år og har med stor succes afholdt flere workshops for børn på teatrets Børneteaterlaboratorie.

I tre sammenhængende workshops udforsker de tre fundamentale skuespilværktøjer: krop, stemme og fantasi gennem kreative teaterøvelser. Hver workshop varer fire timer, så der er god tid til fordybelse og til at man kan udforske sig selv og de andre omkring os vores indre verden og verden omkring os sammen. Hver workshop har et tema og det anbefales at man deltager i samtlige workshops, men kan du kun kommer til en eller to, er du velkommen.

 

Hvad skal vi lave?

Når vi arbejder med teater, går vi på opdagelse sammen: vi smider de der ”sociale masker”, som vi bevidst – eller ubevist bruger i hverdagen. Teaterøvelserne udvikler dine evner som skuespiller og hjælper dig også til at skabe nye relationer og nye måder at være til stede på – på scenen og i hverdagen. I alle workshops er hver deltager bliver både udfordret og hjulpet til at lære at udtrykke sig selv gennem en variation af typiske teaterteknikker, der har fysisk udgangspunkt. Sammen skaber vi et rum, hvor vi er sammen på forskellige måder: gennem krops– og ansigtsudtryk, gennem andre former for teaterkommunikation. Som deltager kommer du både til at lære noget om kontakten mellem dig og de øvrige skuespillere i rummet, men du kommer også til at gå dybt i din egen personlighed og oplevelser.

 

Hvem kan være med?

Alle i alderen 13 – 17 (7. – 10. klasse)-, der har lyst til at arbejde med teater! Det foregår på engelsk, men det skal du ikke være bange for ;o)

Pris: workshopsne udbydes i samarbejde med Holstebro Ungdomsskole og er derfor gratis.

Tilmelding: du skal tilmelde dig gennem Holstebro Ungdomsskole her

 

Søndag d. 29. september 10.00 – 14.00: Workshop 1: Skuespilleren og kroppen

Hvordan bruger en skuespiller sin krop på scenen? Vi arbejder med at lave scenisk materiale gennem fysisk tilgang og arbejder med at opbygge en karakter gennem fysiske stillinger og bevægelser. 

Søndag d. 27. oktober 10.00 – 14.00: Workshop 2: Skuespilleren og stemmen

Hvordan bruger skuespilleren sin stemme på scenen? Vi arbejder stemmens tilgang til at skabe scenisk materiale og arbejder med at udvikle en karakter gennem tekst og stemme. 

Søndag d. 24. november 10.00 – 14.00 : Workshop 3: Skuespilleren og objektet

Hvordan bruger skuespilleren et objekt på scenen? Vi arbejder med at opbygge en karakter med hjælp af et objekt.