BaalHaus – Secondo Studio

date

23. November 2019

time

19:00

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

120 / 60 kr

BaalHaus er en natklub, der besøges af nye kunder hver nat. Hovedattraktionen er Baal, en poet og kunstner, der bruger sin tid på stedet.

Han er en enspænder, der har fundet tilflugt inden for stedets mure. Hver nat nedbryder han sig selv og de mennesker, der kommer forbi. En storforbruger af eget og andres liv. Han finder aldrig tilfredsstillelse eller mæthed. Hver kunde, der passerer gennem BaalHaus, er på uforklarlig vis tiltrukket af poeten og begynder langsomt og ubønhørligt en deroute mod helvede og en umoralsk adfærd, så snart vedkommende kommer i kontakt med ham.

BaalHaus bliver et spejl på samfundet. Det er en verden af levende mennesker bestående af borgerskabet, tyve, prostituerede, samfundstabere og elskere, som lever i en søgen efter at få forløsning for deres lidenskaber og begær, og som transformeres til primitive, instinktive, nærmest bestialske væsener inden for natklubbens fire vægge.

Baal er gnisten, der udløser kundernes instinkter, et påskud og en retfærdiggørelse af deres uregelmæssige og usædvanlige opførsel. I natklubben føler menneskene, at de kan smide den sociale maske, som de bærer rundt på i hverdagen, og leve et liv uden begrænsninger og hæmninger.

Ligesom Baal bliver kunderne opmærksomme på, at ethvert menneske er dømt til forfald og forrådnelse. De begynder at leve deres liv uden at skænke morgendagen en tanke. Baal er opmærksom på, at han må leve sit liv på denne måde for at kunne giv liv til en ny cyklus i sin eksistens. Er natklubbens kunder bevidste om det? Vil de være rede til at ofre sig selv for at give plads til et nyt selv, eller vil de gøre Baal til syndebukken for alle deres synder og efterlade ham alene i dette Golgata?

 

 

 

BaalHaus – Secondo Studio

Váli Theatre Lab, Italien/Danmark

Varighed: 65 min.

Sprog: italiensk, engelsk, dansk, fransk

Medvirkende: Marco Bellomo, Nathalie Cariolle, Giulia de Luca, Elisa de Titta, Oriane Hours, Jon Lehmann, Giulia Nemiz Gregory, Mattia Parrella, Valerio Peroni, Dafne Rubini, Diana Simonelli

Dramaturgi: Valerio Leoni & Valerio Peroni

Instruktion: Valerio Peroni & Alice Occhiali

Produceret i samarbejde med Nordisk Teaterlaboratorium.

 

”BaalHaus” er et projekt, som involverer ti skuespillere i en skabende proces baseret på skuespillerens dramaturgi. Hver deltager har skabt og givet liv til en karakter ud fra stimuli og forslag fra instruktører og pædagoger. Udgangspunktet for projektet er to tekster af Bertolt Brecht: ”Baal”, hans første værk, og ”De Syv Dødssynder”, hans sidste samarbejde med Kurt Weill (hvor Brecht skrev librettoen).

Fra disse to tekster lånes dramaturgiske strukturer om karakterernes indbyrdes forhold. På det grundlag skabtes en ny scenisk tekst. Den veksler mellem tilpassede udgaver af Brechts tekster og digte samt originale tekster skrevet af dramaturgen Valerio Leoni.

Instruktørerne Valerio Peroni og Alice Occhiali observerede skuespillernes pædagogiske rejse, designede forestillingens scenografi og organiserede en montage bestående af det materiale, der blev udviklet i løbet af den skabende proces.

BILLETTER 

Reservation: +45. 9742 4777, Man - Fre mellem 9.00 - 15.00

Email: odin@odinteatret.dk

Reserverede billetter afhentes 15 min. før forestillingen begynder

Accepted Cards: VISA, VISA Electron, Mastercard, American Express, Maestro a.o.