Salt - En teaterforestilling om fattigdom og frisind

date

22. November 2019

time

19:00

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

120/60 kr

1893 drukner 26 fiskere fra Harboøre under en storm.

Under begravelsen fordømmer den indremissionske præst Carl Moe i sin ligtale flere af de druknede, som ikke var troende, hvilket udløser stor forargelse i mange kredse. Blandt andet bliver den unge, grundtvigianske Morten Rask fra avisen Socialdemokraten meget oprørt. Han ser det nu som sin livsopgave at afsætte Carl Moe fra hans præstegerning og befri den indremissionske by fra den undertrykkelse han mener, den lever under.

Han rejser til Harboøre, men møder ikke fjenden i form af enkeltpersoner, men som et stærkt solidarisk kollektiv. Det gør hans mission vanskeligere. Hver gang han søger kontakt med den enkelte, i håbet om at høre en erkendelse af underkuelse i det indre missionske samfund, bliver han afvist.

Men en dag møder han barnet Ida, hvis druknede far var en af de fordømte, og som Ida er overbevist om lever i helvede. Med det uskyldige barn som spydspids kæmper Morten Rask nu en kamp, der både handler om at redde de indremissionske fiskere ud af et fællesskab, de ikke ønsker at forlade, men også en kamp, der handler om at kalde en druknet far tilbage til sin datter for at tage afsked.

Historien i Salt er inspireret af historiske hændelser samt af Hans Kirks roman Fiskerne og er 2. del af Det Olske Orkesters trilogi En nations selvhad – Danmark mellem skam og selvovervurdering, der omhandler danskernes selvforståelse gennem de sidste 300 år, og hvordan den har formet vores forhold til omverdenen.

Salt er en dramatisk historie, der udspilles i et poetisk og fysisk ekspressivt formsprog, udført af et kompagni på seks skuespillere og dansere. Lysprojektioner af flydende oceaner og vestenvind, sprukne stemmer i salmesang, kollektivets tæthed og varme fylder rummet samt ikke mindst modsætningerne mellem den ensomme tvivl og den kollektive fundamentalisme.

Efter forestillingen Sukker – Det Olske Orkesters foregående forestilling - med dens slaveeventyr i fjerne verdensdele under den florissante periode i 1700 tallet, lukker vi os med Salt inde bag de nationale grænser efter tabet af imperiets storhed og stiller skarpt på forestillingen om tro, frisind og spirende nationalisme.

Teaterensemblet Det Olske Orkester er kendt for sine eksperimenterende, fysiske teaterforestillinger og har vundet flere priser, bl.a. en Reumert for forestillingen Dengang vi blev væk i 2013.

Det Olske Orkester - København

Spilletid: Halvanden time


Medvirkende: Øyvind Kirchhoff, Morten Klode, Ditte Laumann, Sofie Ebbesen Nielsen, Mireia Serra Voltas og Angelina Watson.
Dramatiker og instruktør: Lotte Faarup
Scenograf og lysdesign: Jeppe Lawaetz
Kostumedesigner og scenografassistent: Signe Beckmann
Lyddesign: Jonas Jørgensen


Pressecitater og anmeldelser:
www.detolskeorkester.dk
www.facebook.com/detolskeorkester


Forestillingen er støttet af Turnénetværket for Voksenteater gennem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst.

I samarbejde med Nordvestjysk Teaterkreds og Musikteatret Holstebro

BILLETTER Kr. 120
Studerende, pensionister og grupper på 10+: Kr. 60

Billetter kan bestilles på tlf. 9742 4777 
Hverdage mellem 9-15
Email: odin@odinteatret.dk

Reserverede billetter afhentes 15 min. før forestillingen begynder