Poesi på en torsdag med Tine Høeg og Nanna Storr-Hansen

date

07. February 2019

time

20:00

location

Knudsens
Nørregade 40
7500 Holstebro, Denmark

see map

Ticket

Kr. 80 / 40

Månedens digtere er: Tine Høeg og Nanna Storr-Hansen

Er man interesseret i sprog, anvendt på en lidt mere bevidst måde end den dagligdagse - nogle vil måske endda sige mere interessante, underholdende og tankevækkende måde – skal man gå og høre digterne Tine Høeg og Nanna Storr-Hansen læse deres digte op på poesiarrangementet, Poesi på en torsdag, på Knudsens, torsdag den 7. februar kl. 20.00.

 

De to digtere skriver herligt originalt og derved forskelligt fra hinanden – hvilket jo er en naturlig ting, som yderligere gør det berigende at høre dem læse op sammen. De debuterede begge i 2017.

 

Tine Høeg og Nanna Storr-Hansen

Tine Høeg er født i 1985. Hun er cand.mag. i dansk og filosofi. Hun modtog BogForums Debutantpris 2017 for debuten, Nye rejsende (Rosinante). Det Kgl. Teater iscenesatte bogen som monolog i Skuespilhuset samme år. Hun har desuden skrevet hørespillet​ I tried to dance it away og udgivet poesihæftet Hej Sol Fuck Love.

 

Nanna Storr-Hansen er født i 1991 og har ud over sin debutbog, Spektakel (Arena, 2017), udgivet Mimosa (Gyldendal, 2018). Nanna Storr-Hansen blev uddannet på forfatterskolen i København 2014 – 16.

 

Begge digtere er blevet meget rost af anmelderne.

 

Øvrige program

Aftenens musik tager Odin Teatrets Husorkester sig af med sangeren Rina Skeel og gæstemusikerne Bjarne Nygaard Nielsen, guitar, Martin Damgaard, klaver og harmonika, og Simon Brøde Holm, kontrabas.

 

Den kendte ”holstebroer, der læser et par af sine yndlingsdigte” bliver forfatter, etiker og kulturkritiker m.m., Klavs Birkholm, der er født i Holstebro. Lektor emeritus Gerd Schmidt Nielsen fremfører et lyrisk essay om aftenens digtere. Vinderen af ”Månedens digt” afsløres. Oplæsning af Omar Khajjâm digte samt salg af et stort udbud af alverdens lyrik fra Arnold Busck i Holstebro til fordelagtige priser.

 

Arrangører

Poesi på en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret Holstebro, Arnold Busck Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum og Odin Teatret. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Statens Kunstfond.

Entré ved indgangen: 80 kr. og 40 kr. for studerende.

BILLETTER

kan købes via dette link:

https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=34ktwlku6c

I den beskedne entré er et glas vin inkluderet.

MÅNEDENS DIGT


Send det bedste fra skrivebordsskuffen og deltag i konkurrencen om månedens digt.
Det udvalgte digt vil blive læst op under arrangementet.
 
Send det senest dagen før arrangementet til:
Ulrik Skeel - Odin Teatret, Særkærparken 144,
7500 Holstebro
mærket månedens digt
eller til ulrik.skeel@odinteatret.dk

Poesi på en torsdag er et lyrikarrangement, hvor publikum i Holstebro, og fra andre steder, kan møde dansk eller udenlandsk poesi live. Tre gange i foråret - februar, marts, april - og tre gange i efteråret - september, oktober, november - hver gang den første torsdag i måneden - inviteres en dansk - eller udenlandsk - digter til oplæsning af egne digte på Poesi på en torsdag.

 

I forbindelse med oplæsningen finder en række andre aktiviteter sted. Der er oplæsning af Månedens digt, optræden med Odin Teatrets Husorkester og andre orkestre og musikere, salg af danske digtsamlinger til poetisk favorable priser, oplæsning af Omar Khajjâms Rubâijâtpå farsi og andre sprog, oplæsning af kendt holstebroers yndlingsdigte, det lyriske essay om aftenens digter og ikke mindst udskænkning af månedens vin.

 

Poesi på en torsdag foregår på Knudsens, en nyrestaureret teatersal på gågaden midt i Holstebro. Arrangementet flyttes i få tilfælde til en anden adresse i Holstebro.

 

Poesi på en torsdag er  arrangeret af Odin Teatret i samarbejde med Holstebro Gymnasium & HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret, Arnold Busck Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro og Holstebro Kunstmuseum. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Statens Kunstråds Litteraturudvalg.

 

Photo: Jakob Dall

Photo: Jakob Dall

Photo: Martin Johansen

Photo: Martin Johansen