Naturen kalder

date

04. March 2019

time

19.00

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

120 kr / 60 kr

 

Min smartphone er natur,
og jeg er.
Jeg prøver at begribe det.

 

Danseteatret Daily Fiction fra København lægger mandag den 4. marts vejen forbi Odin Teatret og viser sin flotte, kropslige og musikalske performance, der undersøger grænsen mellem menneskeligt liv og `dødt´ stof og taler ind i en debat om bæredygtighed, ny teknologi og vores måde at leve på.

Vand, sand og træer kan jeg se for mig. Jeg ved, hvordan de mærkes. Når jeg cykler, mærker jeg, at mine fødders træden i pedalerne får mig til at bevæge mig fremad. Med min smartphone er jeg ikke så klog. Jeg ved ingenting. Min evne til at fornemme den strækker sig til overfladen.

Livet i det 21. århundrede er accelererende og komplekst. Mennesket må forholde sig til mange parallelle systemer på én gang. Smartphones giver hele tiden mulighed for at koble sig på et andet rum, og vores bevidsthed udfordres af navigationen. Hvordan holder vi begge ben på jorden? Naturen Kalder tager afsæt i et ønske om at styrke oplevelsen af at være ét med verden omkring os på globalt og individuelt plan.

Forestillingen udfolder naturen i smartphones gennem dans og musik. Performeren fortæller om smartphones´ mineraler og elektriske processer og tager sideløbende disse bestanddele ind i kroppen og lader dem bevæge sig og tale med kroppen som redskab. Med dans og lyd tilbydes en sanselig oplevelse af smartphonens fysik.

Næsten alle Jordens byggesten er i en smartphone. Alt i Universet består af forskellige stoffer, og 70 af Jordens 83 stabile grundstoffer indgår i smartphones. I Naturen Kalder udfoldes smartphonens hardware - dens fysiske natur.

Forestillingen taler ind i en løbende debat om ny teknologi og vores måde at leve på og er et kunstnerisk forsøg på at udvikle bevidsthed til bæredygtig omstilling gennem kroppen.


For voksne og unge fra 16 år.

 

Efter forestillingen inviteres publikum til at deltage i en aftertalk, hvor koreograf og danser Tora Balslev fortæller lidt om den forudgående research og lægger op til at teste, hvor meget publikum egentlig ved om deres smartphone.

En oplevelse af kondenseret tid og en fornemmelse af, at intet andet end dette sted eksisterer.

DANS online, Terpsichore

 

 

Undersøgelsen af hvem der bevæger mig, gør publikum til et usædvanligt mellemværende af nærvær i forholdet mellem performernes rationelle kontrol over deres bevægelser og de kropslige impulsers overrumplende skønhed. Mennesket må række hånden ud efter den anden.”  

Annelis Kuhlmann, PhD og lektor i Dramaturgi, Aarhus Universitet

 

 

Kreditering

Koreograf og performer: Tora Balslev
Komponist: Niels Lyhne Løkkegaard
Kostumedesign: Lise Klitten
Lysdesign: Martin Danielsen
Dramaturg: Betina Birkjær
Koreografisk mentor: Kitt Johnson
Scenografisk konsulent: Lise Klitten
Vlog konsulent: Maia E. Sørensen
Afvikling: Jonathan Hjort
Produktion: Gry Raaby
Administration: Projektcentret Dansehallerne
Assistent: Laura Hagen Aagaard
Kostumeassistent: Geneviéve Tremblay
Foto: Jens Juul

 

www.dailyfiction.dk/project/naturen-kalder/

Radio 24syv interviewet
https://www.24syv.dk/programmer/ak-24syv/44185141/orbans-kulturkamp-og?start=1140&fbclid=IwAR2taY5wTdNh1xyoeCZRMk_n0McBiitjhArQR-fIz2JehIaK4cYy22DYUB4

TICKETS

Reservation: 

+45. 9742 4777, Mon - Fri between 9.00 - 15.00

Email: odin@odinteatret.dk

Reserved tickets must be collected 15 min. before the performance begins

Payment Methods: Mobile Pay, VISA, VISA Electron, Mastercard, American Express, Maestro a.o.

 

BESTIL ONLINE >>