Poesi på en torsdag med René Jean Jensen og Pejk Malinovski

date

07. March 2019

time

20:00

location

Musikteatret - Prismesalen
Den Røde Plads 16
7500 Holstebro, Denmark

see map

Ticket

Kr. 80 / 40

Udfordrende digte(re) med humor

 

Pejk Malinovski og René Jean Jensen er to digtere, som skriver vidt forskelligt fra hinanden, men samtidigt med en tilgang, der har adskillige fællestræk: De to digtere har gået på forfatterskole sammen, og de har i mange år været knyttet til et af Danmarks bedste og mest interessante forlag, Basilisk. 

 

Pejk Malinovski

Pejk Malinovski er barnebarn af digteren Ivan Malinovski og søn af digteren Nina Malinovski, men derudover først og fremmest sig selv. Han er født i København i 1976 og bor og arbejder i dag skiftevis i København og Brooklyn, New York. Hans arbejde kredser om forholdet mellem sprog og sted, og hvordan disse spejler hinanden og definerer os mennesker og vores handlinger. Med en ofte humoristisk og konceptuel tilgang til et dokumentarisk materiale breder Malinovskis kunstneriske praksis sig over mange forskellige medier: Poesi, radiodokumentarer, teater, steds-specifikke lydværker, virtual reality, oversættelsesarbejde, forlagsvirksomhed, foredrag og psykogeografiske vandringer. Pejk grundlagde det digitale magasin Thirdear.dk, og hans radioværker har vundet adskillige internationale priser.

Siden 2000 har han arbejdet som redaktør på Forlaget Basilisk. Hans seneste bog, Digterne, udkom på Gyldendal i 2016. Han er netop nu aktuel med virtual reality-værket, This Room, om flygtninges situation, som vises i både København og Stockholm.

 

 

René Jean Jensen

René Jean Jensen er født i 1971, opvokset i Hedensted og Vejle, hvor han blev student. Han har læst Litteraturhistorie på Aarhus Universitet, og Film og Medievidenskab i København. 1997 – 99 gik han på Forfatterskolen - med et år overlappende med Pejk Malinovski. Siden 2000 har han været redaktør på Forlaget Basilisk.

Samtidigt har René Jean Jensen været anmelder for bl.a. Information fra 2013 - 17. I 2001 udgav han Opvågningsbog og i 2010 prosabogen Om april, i maj (Anblik). Senere samme år kom digtsamlingen Jeg har planlagt at dagdrømme (Gyldendal).

 Han modtog Michael Strunge Prisen i 2012.

 Han er oversætter af litteratur fra engelsk, svensk og primært tysk, bl.a. Robert Walser, Thomas Bernhard, Hermann Hesse, Werner Herzog, Ernst Jünger og Yoko Tawada.

Øvrige program

Odin Teatrets Husorkester tager sig af aftenens musik. Et gæsteindslag bliver der også med Holstebros enestående dansekompagni, Black Box Dance Company.

Jens Dammeyer Sørensen, musikskoleleder på Holstebro Musikskole, er den kendte ”holstebroer, der læser et par af sine yndlingsdigte”. Lektor emerita Gerd Schmidt Nielsen foredrager sit lyriske essay om digterne. Vinderen af ”Månedens digt” afsløres, oplæsning af Omar Khajjâm digte og et stort udbud af alverdens lyrik til salg fra Arnold Busck i Holstebro til svimlende lave priser.

Arrangører

Poesi på en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret Holstebro, Arnold Busck Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum og Odin Teatret. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune.

BILLETTER

kan købes via dette link:

https://www.place2book.com

I den beskedne entré er et glas vin inkluderet.

MÅNEDENS DIGT


Send det bedste fra skrivebordsskuffen og deltag i konkurrencen om månedens digt.
Det udvalgte digt vil blive læst op under arrangementet.
 
Send det senest dagen før arrangementet til:
Ulrik Skeel - Odin Teatret, Særkærparken 144, 7500 Holstebro
mærket månedens digt
eller til ulrik.skeel@odinteatret.dk

Poesi på en torsdag er et lyrikarrangement, hvor publikum i Holstebro, og fra andre steder, kan møde dansk eller udenlandsk poesi live. Tre gange i foråret - februar, marts, april - og tre gange i efteråret - september, oktober, november - hver gang den første torsdag i måneden - inviteres en dansk - eller udenlandsk - digter til oplæsning af egne digte på Poesi på en torsdag.

I forbindelse med oplæsningen finder en række andre aktiviteter sted. Der er oplæsning af Månedens digt, optræden med Odin Teatrets Husorkester og andre orkestre og musikere, salg af danske digtsamlinger til poetisk favorable priser, oplæsning af Omar Khajjâms Rubâijâtpå farsi og andre sprog, oplæsning af kendt holstebroers yndlingsdigte, det lyriske essay om aftenens digter og ikke mindst udskænkning af månedens vin.

Poesi på en torsdag foregår på Knudsens, en nyrestaureret teatersal på gågaden midt i Holstebro. Arrangementet flyttes i få tilfælde til en anden adresse i Holstebro.

Poesi på en torsdag er  arrangeret af Odin Teatret i samarbejde med Holstebro Gymnasium & HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret, Arnold Busck Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro og Holstebro Kunstmuseum. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Statens Kunstråds Litteraturudvalg.