Random - en musikperformance om livets tilfældighed

date

22. March 2019

time

19.00

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

120 kr / 60 kr

 

Vores overlevelse er afhængig af regelmæssige hjerteslag, men vores bevidsthed er afhængig af det kaos, der hersker i vores hjerne.

Fra skaberne af de prisvindende hits, KLIP og The Einstein of Sex, kommer nu den sanselige og syrede teaterkollage, RANDOM. En larmende humoristisk protest mod de kræfter i vores samtid, der forsøger at undertrykke den vidunderlige rodebutik, der udgør vores fælles menneskelighed i et liv, som ikke lader sig kontrollere.

 

Vi har alle en tendens til at søge mening og forklaring i det kaos og de tilfældigheder, der omgiver os og er i os. Vi kæmper så meget for at være i kontrol i vores liv,” siger instruktør Nina Kareis, ”men måske gør det os faktisk kede af det – fordi den menneskelige tilstand i bund og grund er kaos. I RANDOM beskæftiger vi os med en ikke-lineær dynamik – ligesom vi kender det fra kaosteorien i naturvidenskaben. Vi favner kaos og skønheden i det tilfældige i en slags drømmelabyrintisk verden, hvor der leges med menneskets tilbøjelighed til at forsøge at skabe mening i det tilsyneladende meningsløse. 

 

RANDOM er derfor også skabt ud fra nogle strenge tilfældighedsprincipper; en arbejdsform, man også har set hos bl.a. koreografen Merce Cunningham og komponisterne Brian Eno og John Cage. Scenekunstneriske elementer genereres i prøveforløbet og sammensættes tilfældigt af ensemblet, hvorefter det frembragte kunstneriske materiale lægges i hænderne på instruktør Nina Kareis, hvis opgave det er at skabe et samlet udtryk ud af de kaotiske fragmenter.

Livingstones Kabinet, under ledelse af instruktør Nina Kareis og komponist Pete Livingstone, er et ensemble med skiftende aktører af koreografer, performere, dramaturger, musikere og scenografer, der sammen skaber tværkunstnerisk scenekunst med et helt særegent scenesprog. Deres arbejde karakteriseres ved en billedrig, visuel stil og en stram og koreografisk iscenesættelse, ledsaget af nykomponeret livemusik og elektroniske lydlandskaber.

 

VARIGHED: ca. 1 time. Opføres på dansk og engelsk. 

Forestillingen er støttet af Projektstøtteudvalget for scenekunst under Statens Kunstfond.

Gæstespillet gennemføres i et samarbejde mellem Nordvestjysk Teaterkreds, Musikteatret Holstebro og NTL – Odin Teatret

@ Photo Daniel_Buchwald

@ Photo Daniel_Buchwald

@ Photo Daniel_Buchwald

@ Photo Daniel_Buchwald

Livingstones Kabinet

 

Performere: Kristina Sørensen Ougaard, Pernille Koch, Svend E Kristensen, Petter Wadsten og Pete Livingstone
Iscenesættelse: Nina Kareis
Scenografi: Julie Forchhammer
Koreografi: Adelaide Bentzon 
Komponist: Pete Livingstone
Lyddesign: Erik Christofferson
Lysdesign: Mikkel Jensen

 

Priser & nomineringer

2008 Babble Babble nomineres til en Reumert Pris i kategorien 'Bedste Musikteater'.

2012 KLIP præmieres af Statens Kunstfond som et af årets mest fremstående scenekunstværker. 2014 KLIP nomineres til Total Theatre Award på Edinburgh Fringe Festival.

2010 – 2016 både Nina Kareis og Pete Livingstone modtager arbejdslegater fra Statens Kunstfonds tone- og scenekunstudvalg.

 

livingstoneskabinet.com/index.php/da/presse/random