Verdensjazz i Kulturdivisionen

date

28. March 2019

time

20:00

location

Kulturdivisionen
Vendersgade 14
7500 Holstebro, Denmark

see map

Ticket

Kr. 100; Pris for medlemmer: Kr. 50

Kevin Seddiki (guitar & tombak) & Jean-Louis Matinier (harmonika) – Frankrig

 

To verdensklassenavne byder på en jazzkoncert, der med sikkerhed bliver en helt speciel, musikalsk oplevelse.

 

Kevin Seddiki og Jean-Louis Matinier hedder de to musikere i mesterklassen, begge franske, der vil sørge for den ekstraordinære musiknydelse. Disse musikalske troldmænd har begge en klassisk baggrund og skoling samt en lang historie inden for den improviserede musik – jazz og diverse verdensmusikalske musikformer.

 

Matinier spiller harmonika og har tidligere optrådt i Danmark med den verdenskendte bassist Renaud Garcia-Fons. Han har også indspillet med bl.a. den franske klarinettist Louis Sclavis, den tunesiske oudspiller Anouar Braham og sangerinden Juliette Gréco.

 

Kevin Seddiki, der udover guitaren også spiller den persiske, såkaldte tombaktromme, en pokalformet tromme med en meget sprød lyd, tildeltes i 2009 den fornemme ”The European Guitar Award” i Dresden. Han spiller bl.a. med så forskellige folk som guitaristen Al di Meola, den argentinske bandoneónspiller Dino Saluzzi og operasangeren Philippe Jarrousky.

 

Sammen er de netop nu på vej med en CD på det prestigefyldte tyske ECM-pladeselskab.

 

Det er ikke nemt at sætte etiket på jazzduoens musik. Der er inspirationer fra såvel klassiske traditioner (fra Bach til Schumann) som fra sydeuropæiske jazztraditioner og fra varianter af folkemusik fra hele Middelhavsområdet, inkl. Balkanstaterne. Vi kan måske se duoen som værende en del af den sydeuropæiske form for – moderne ”folklore”, der låner frit fra her og der.

http://www.kevinseddiki.com/

Billetter ved indgangen: 100 kr., 50 kr. for medlemmer

 

 

Koncerten i Holstebro er støttet af Holstebro Kommune og organiseret i et samarbejde af: Kulturdivisionen, Subhuset, Holstebro Musikskoles Støtteforening, Jazzklub 93 Holstebro, Jazz 78, Holstebro Musikskole og Odin Teatret.