Poesi på en torsdag, 4. april

date

04. April 2019

time

20:00

location

Knudsens
Nørregade 40
7500 Holstebro, Denmark

see map

Ticket

Kr. 100

Månedens digtere er: Thomas Boberg og Ib Michael

der læser digte fra deres fælles digtantologi Den rullende kanon

 

Digterne, som optræder på april måneds Poesi på en torsdag den 4. april kl. 20.00 i Knudsens, kræver næppe nogen nærmere præsentation. Thomas Boberg og Ib Michael er allerede kendte navne for mange mennesker. Ib Michael for en lang række fremragende romaner, som gennem årene har spredt hans navn over det ganske land og Thomas Boberg både for sine bøger siden 1984, og så fordi han netop er aktuel med sin sidste, den såkaldte rejsemindebog, Africana (Gyldendal), der udkom i begyndelsen af denne måned og er blevet en bragende succes hos både anmeldere og læsere.

De her nævnte bøger er prosaværker, men Thomas Boberg og Ib Michael er inviteret til Poesi på en torsdag i deres egenskab af digtere. De skal dog ikke læse fra deres egne, men fra en ren lystantologi af digte fra hele verden, som de to udgav i 2017: Den rullende kanon (Forlaget Arabesk). Indeholdende i alt 242 digte. Det ene bedre end det andet. Eller alle på et fortryllende højt niveau. Danske og internationale digtere blandet med hinanden. Levende og døde. Fra flere forskellige kulturer. Én lang, frydefuld oplevelse.

Thomas Boberg

Thomas Boberg, født 1960, debuterede med digtsamlingen Hvæsende på mit øjekast (Gyldendal) i 1984 og har siden udgivet atten digtsamlinger, senest Mexicocitydigte, 2017 (Gyldendal). Han har desuden udgivet en roman, en samling vandrehistorier og en serie af fem rejsemindebøger, hvoraf den sidste er omtalte Africana.

Han har været nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris to gange og har bl.a. modtaget Otto Gelsted-prisen, Morten Nielsen-legatet, Drachmann-legatet, Johannes Ewalds hæderslegat og Det Danske Akademis Store Pris. Thomas Boberg er medlem af Det Danske Akademi fra 2018.

Ib Michael

Ib Michael er født 1945 i Roskilde og forfatter til over 30 romaner og rejseskildringer. Han debuterede i 1970 med romanen En hidtil uset drøm om skibe (Rhodos) og har skrevet tre digtsamlinger. Sidst Rosa Mundi, 2000 (Gyldendal).

Ib Michael har i årenes løb vundet en lang række priser, heriblandt Otto Gelsted-prisen 1978, Henrik Pontoppidans Mindefond 1987, Weekendavisens Litteraturpris 1989, De Gyldne Laurbær 1990, Kritikerprisen 1991, Søren Gyldendal Prisen 1993, Det Danske Akademis Store Pris, 1994 og Danske Banks Litteraturpris, 2010.

Andre indslag

Musikken omkring digtoplæsningerne og de andre indslag tager Odin Teatrets Husorkester sig af med Martin Damgaard, klaver og harmonika, som gæstemusiker. Den kendte ”holstebroer, der læser et par af sine yndlingsdigte” bliver konsulent ved Holstebro Kommune, Helle Sigh. Lektor emerita Gerd Schmidt Nielsen læser sit lyriske essay om aftenens digtere. Vinderen af ”Månedens digt” afsløres. Der er oplæsning af Omar Khajjâm digte samt salg af et stort udbud af alverdens lyrik fra Arnold Busck i Holstebro til behageligt lave priser.

 

Arrangører

Poesi på en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret Holstebro, Arnold Busck Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum og Odin Teatret. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Statens Kunstfond.

 

MÅNEDENS DIGT


Send det bedste fra skrivebordsskuffen og deltag i konkurrencen om månedens digt.
Det udvalgte digt vil blive læst op under arrangementet.
 
Send det senest dagen før arrangementet til:
Ulrik Skeel - Odin Teatret, Særkærparken 144,
7500 Holstebro
mærket månedens digt
eller til ulrik.skeel@odinteatret.dk

Poesi på en torsdag er et lyrikarrangement, hvor publikum i Holstebro, og fra andre steder, kan møde dansk eller udenlandsk poesi live. Tre gange i foråret - februar, marts, april - og tre gange i efteråret - september, oktober, november - hver gang den første torsdag i måneden - inviteres en dansk - eller udenlandsk - digter til oplæsning af egne digte på Poesi på en torsdag.

I forbindelse med oplæsningen finder en række andre aktiviteter sted. Der er oplæsning af Månedens digt, optræden med Odin Teatrets Husorkester og andre orkestre og musikere, salg af danske digtsamlinger til poetisk favorable priser, oplæsning af Omar Khajjâms Rubâijâtpå farsi og andre sprog, oplæsning af kendt holstebroers yndlingsdigte, det lyriske essay om aftenens digter og ikke mindst udskænkning af månedens vin.

Poesi på en torsdag foregår på Knudsens, en nyrestaureret teatersal på gågaden midt i Holstebro. Arrangementet flyttes i få tilfælde til en anden adresse i Holstebro.

Poesi på en torsdag er  arrangeret af Odin Teatret i samarbejde med Holstebro Gymnasium & HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret, Arnold Busck Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro og Holstebro Kunstmuseum. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Statens Kunstråds Litteraturudvalg.