BørneTeaterLaboratorie-Uge

period

21. - 28. Sep 2019

time

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

D. 21. – 28. september holder børneteaterlaboratoriet ”BTL uge”, som har fokus på fokus på teater som katalysator for personlig udvikling. Vi har inviteret den italienske teatergruppe Eleusis til at give børn fra Holstebro smag på deres teaterpædagogiske arbejde gennem teaterforestilling, workshops og teaterbesøg på Holstebros skoler.


Eleusis

Eleusis arbejder både med traditionel teaterproduktion og med teaterpædagogisk arbejde i og omkring Rom. Med instruktør Emanuele Faina i spidsen gruppen gennem teateraktiviteter med forskellige mennesker i tyve år brugt teater som en unik uddannelsesstil, der er baseret på teater og teaterteknikker til selvudvikling, der sigter mod at støtte selvbevidsthed og interpersonelle relationer.

Gruppen har siden dens opstart i 1999 udviklet den særlige teaterpædagogiske tilgang, METODO TEATRICO® (”teatralsk metode”), som er officielt anerkendt af det italienske uddannelsesministerium (MIUR) som en vigtig formativ og uddannelsesmæssig støtte til skoler på alle niveauer. I Italien udføres Eleusis’ kurser for børn, teenagere og forældre samt på skoler, centre for fysisk og psykisk handikappede, lærerseminarier, fængsler, lokale sundhedsafdelinger og i private virksomheder.

 

Nocturne for babyer og deres søvnige voksne

Som en ekstra berigelse til BTL-ugen, tilføjer GrowUp festivalen musikforestillingen Nocturne for babyer og deres søvnige voksne af Riotous Company. Forestillingen er for babyer og børn i alderen 0 – 3 år. D.25.9 Læs mere her

 

Det sker i BTL-Ugen

22.9: Børneteaterforestilling: Sommerfuglen og billen – læs mere her
23. – 27.: Teaterbesøg på skoler i Holstebro
24.9: Workshop for børneteaterlaboratoriets teaterhold 1 og 2
25.9: Nocturne for babyer og deres søvnige forældre – læs mere her

 

Børneteaterlaboratoriet afholder forskellige workshops for børn og teenagere og faste undervisningsforløb, hvor teaterfeltet udfoldes fra adskillige vinkler og med nationale og internationale gæstelærere. Børneteaterlaboratoriet er et samarbejde mellem Dansk Talentakademi og Nordisk Teaterlaboratorium. Projektet er støttet af Statens kunstfond og er en del af Lab-lab – www.lab-lab.dk.