Poesi på en torsdag 5. september

date

05. September 2019

time

20:00

location

Knudsens
Nørregade 40
7500 Holstebro, Denmark

see map

Ticket

80 / 40 kr

Eventyragtig poesi med brod

Den enestående Marianne Larsen er september måneds digter på Poesi på en torsdag

Digteren Marianne Larsen er født i 1951 i Kalundborg, hvor hun voksede op i en landbofamilie. Hun blev student i 1970 og fortsatte derefter med studier i dansk, kinesisk og litteraturvidenskab på Københavns Universitet, samtidigt med at hun skrev digte og anden skønlitteratur. Fra 1975 nedsatte hun sig som forfatter på fuld tid.

Marianne Larsen læser op af sine digte på Poesi på en torsdag den 5. september kl. 20.00 på Knudsens i Holstebro.

Allerede i 1969 fik hun trykt tekster i lyriktidsskriftet Hvedekorn, og i 1971 debuterede hun på Borgens Forlag med Koncentrationer, en digtsamling bestående af digte og prosadigte. Herefter har hun udfoldet en imponerende produktion med ofte mere end én udgivelse om året: romaner, noveller, børnebøger, dramatik, etc., men først og fremmest hendes helt specielle digte. Sidst udkom Sviml ud, Gyldendal, 2018.

Marianne Larsens arbejde med sproget har været kontinuerligt, og der er da også en tydelig udvikling fra bog til bog, uden at det er gået ud over den umiskendeligt ”larsenske” tone.

Marianne er en af Danmarks mest anerkendte forfattere. Hendes poesi er præget af stor og legelysten sproglig intelligens og fantasi, som kærligt solidariserer sig med det enkelte menneske. Hendes kritik af det kapitalistiske samfunds brutale sider er åbenlys, men befriende underfundigt formuleret. Naturen er en stor inspiration.

Hun er blevet tildelt adskillige priser, bl.a. Emil Aarestrup Medaljen, Beatrice-Pris, Danmarks Biblioteksforenings Forfatterpris, m.fl. Fra 1989 har hun modtaget Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

Andre indslag

Odin Teatrets Husorkester med Rina Skeel, sang, Elena Floris, violin, Jan Ferslev, guitar og Pelle Henningsen, bas, tager sig af den musikalske underholdning. Den kendte ”holstebroer, der læser et par af sine yndlingsdigte”, er underviser og projektleder på Sprogcentret, Moussa Maanaki. Gerd Schmidt Nielsen læser sit lyriske essay om aftenens digter. Vinderen af ”Månedens digt” afsløres. Oplæsning af Omar Khajjâm digte på farsi samt salg af et stort udbud af alverdens lyrik fra Arnold Busck i Holstebro til tilfredsstillende lave priser.

 

BILLETTER kan købes ved ingang og via dette link

 

Arrangører

Poesi på en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret Holstebro, Arnold Busck Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum og Odin Teatret – Nordisk Teaterlaboratorium. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Statens Kunstfond.

Poesi på en torsdag er et lyrikarrangement, hvor publikum i Holstebro, og fra andre steder, kan møde dansk eller udenlandsk poesi live. Tre gange i foråret - februar, marts, april - og tre gange i efteråret - september, oktober, november - hver gang den første torsdag i måneden - inviteres en dansk - eller udenlandsk - digter til oplæsning af egne digte på Poesi på en torsdag.

I forbindelse med oplæsningen finder en række andre aktiviteter sted. Der er oplæsning af Månedens digt, optræden med Odin Teatrets Husorkester og andre orkestre og musikere, salg af danske digtsamlinger til poetisk favorable priser, oplæsning af Omar Khajjâms Rubâijâtpå farsi og andre sprog, oplæsning af kendt holstebroers yndlingsdigte, det lyriske essay om aftenens digter og ikke mindst udskænkning af månedens vin.

Poesi på en torsdag foregår på Knudsens, en nyrestaureret teatersal på gågaden midt i Holstebro. Arrangementet flyttes i få tilfælde til en anden adresse i Holstebro.

 

MÅNEDENS DIGT


Send det bedste fra skrivebordsskuffen og deltag i konkurrencen om månedens digt.
Det udvalgte digt vil blive læst op under arrangementet.
 
Send det senest dagen før arrangementet til:
Ulrik Skeel - Odin Teatret, Særkærparken 144,
7500 Holstebro
mærket månedens digt
eller til ulrik.skeel@odinteatret.dk