Rick Hollander Quartet

date

20. February 2020

time

20.00

location

Subhuset Holstebro
Vendersgade 14
7500 Holstebro, Denmark

see map

Ticket

DKK 100 / DKK 50 for medlemmer og studerende

Jazzmusik i elegant festtøj

Formidable Rick Hollander Quartet med tenorsaxofonisten, Brian Levy, i Subhuset på Slagteriet, Holstebro, torsdag den 20. februar kl. 20.00

Hvis man er en hund efter at høre jazzmusik af en kvalitet langt ud over det sædvanlige, gælder det om at slå til torsdag den 20. januar kl. 20.00, hvor topjazzkvartetten, Rick Hollander Quartet (USA/Tyskland), gæster Subhuset på Slagteriet i Holstebro med en jazzkoncert, der kan tage pusten fra enhver.

Rick Hollander Quartet med sine fire musikere, tre amerikanere og en tysker, spiller moderne jazz, når den er bedst, men man skal samtidigt forstå, at der er tale om en kvartet, der har sin helt egen, og ikke mindst tidløse stil. 

Orkesterleder Rick Hollander på trommer, den fremragende dr. Brian Levy på tenorsaxofon og fløjte (jo, han er i besiddelse af en doktorgrad), guitaristen, Paul Brändle, der kan kæle for en guitar, så hårene rejser sig på hovedet af én, samt mestervirtuosen Matthew Adomeit på kontrabas, kender deres tradition til fingerspidserne. Men lige så naturligt, som de behersker den, kan de bryde den på den mest overraskende, forfriskende måde. Kvartettens musik er energisk og ildfuld. Den kommer fra hjertet og hviler samtidigt i sig selv.

Dr. Brian Levy, født 1977, er oprindeligt fra San Diego i Californien, men bor i dag i Boston, hvor han ved siden af sin omfattende koncertvirksomhed underviser på det prestigefyldte New England Conservatory.

Guitarist, Paul Brändle, er født 1992 og stammer fra Bayern i Tyskland, og trods sin unge alder er han allerede et kendt navn på den internationale jazzscene. Han har en mastergrad i musik fra The University of Music and Performing Arts i München.

Matthew Adomeit (1990) er en usædvanlig fantasifuld kontrabassist fra Hartford i Cennecticut, USA. Han er uddannet både fra Oberlin College og Oberlin Conservatory of Music i Ohio.

Bandleder og trommeslager, Rick Hollander, er født i 1956 og har sine rødder i jazzepoken mellem Charlie Parker og Bud Powell. En anmelder beskrev hans betagende rytmebeherskelse som ”en næsten farlig præcis vulkan”.

Koncerten finder sted i et samarbejde mellem Holstebro Musikskoles Støtteforening, Jazzklub 93 Holstebro, Jazz 78, Holstebro Musikskole, Kulturdivisionen, Subhuset og Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret.

Subhuset i Holstebro er et af jazzkvartettens stoppesteder på en turne i februar rundt i Tyskland, Sverige og Danmark.

Billetter købes ved indgangen.

Se mere på https://www.rickhollanderquartet.com/music.

Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune.