Poesi På En Torsdag

date

05. March 2020

time

20.00 - ca. 22.00

location

Knudsens
Nørregade 40
7500 Holstebro, Denmark

see map

Ticket

DKK 80 / 40 inkl. et glas vin

Månedens digter: Eva Tind 

Kom til oplæsning med den danske forfatter Eva Tind når hun d. 5. marts er månedens digter til Poesi på en torsdag

Eva Tind debuterede i 2009 med digtsamling do, som hun modtog Klaus Rifbjergs Debutantpris fra Det Danske Akademi. Eva Tind skriver verdenslitteratur, med temaer som ophav, tilblivelse og identitet med afsæt i en personlige fortælling og set i relation til en større kollektiv historie.

---

 

Født i Korea, opvokset i Danmark, levende i verden

Månedens digter er den 46årige, arkitektuddannede multikunstner Eva Tind.

Født i Pusan, Sydkoreas næststørste by. Som etårig blev hun adopteret af en dansk familie og voksede op i Låsby mellem Silkeborg og Aarhus. Da hun var 14, fik hun kontakt med sin koreanske familie og besøgte dem syv år senere. Detaljer, der løber som en vigtig understrøm gennem hendes forfatterskab, som blandt andet behandler identitet, raceproblematik og at have rødder i to forskellige kulturer.

Eva Tind debuterede i 2009 med digtsamlingen Do, ’du’ på jysk dialekt og på koreansk et ord med over 100 betydninger, hvoraf en del indgår og bruges i bogens digte. I 2011 kom eva+adolf, hvor børne- og ungdomsliv, nazisme og raceteorier sammenvæves. Hendes seneste samling digte, Objet fabriqué, udkom i 2014. De to første digtbøger blev udgivet af Gyldendal, den sidste af det norske forlag, H/O/F.

Tind har, ud over sine digte, ikke bare skrevet romaner, men også kunstudstillet, lavet film samt skrevet en biografi om Danmarks mest berømte filmskuespillerinde, Asta Nielsen.

Hendes forfatterskab beskrives som: ”… verdenslitteratur forstået på den måde, at når man rejser ud og møder verden, får man en mulighed for at se det sted, man kommer fra, ens familie og sig selv med nye øjne.” Tinds digte er dybt originale, tankevækkende, humoristiske og optaget af selve det kunstneriske udtryk.

Eva Tind har modtaget Klaus Rifbjergs Debutantpris, Otto Rungs Forfatterlegat samt flere gange arbejdslegater fra Statens Kunstfond.

Andre indslag

Til at underholde mellem oplæsningerne optræder et udvidet Odin Teatrets Husorkester med sangeren Rina Skeel, Jan Ferslev på guitar, Elena Floris, violin, Pelle Henningsen, bas, og på rytmeinstrumenter og med sang, Michelle Rodriguez og Gabriela Arancibia. Endvidere læser en kendt holstebroer op af sine yndlingsdigte, Gerd Schmidt Nielsen fremfører sit lyriske essay om aftenens digter, og der er månedens digt og oplæsning af Omar Khajjâms digte. I pausen kan forkøbe sig på alverdens lyrik fra Arnold Busck i Holstebro til behageligt lave priser.

Arrangører

Poesi på en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret Holstebro, Arnold Busck Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum og Odin Teatret – Nordisk Teaterlaboratorium. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Statens Kunstfond.