This Is Not Swan Lake…

date

03. October 2021

time

19:00

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

120,-

/ 60,-

kr.

En forestilling med uddrag af Tjajkovskijs kendte musik til balletten Svanesøen - men nu med pingviner i stedet for svaner!


Der er langt fra kærlighedshistorien mellem prins Siegfried og svaneprinsessen Odette i Tjajkovskijs Svanesøen til virkelighedens proformaægteskab mellem Tjajkovskij og hustruen Antonina. Hun var hans elev på musikkonservatoriet i Moskva, og hun var stormende forelsket i ham. Tjajkovskij var til gengæld ikke forelsket i hende, men i datidens Rusland kunne man ikke sige, at man var homoseksuel.
Det centrale i balletten Svanesøen er ballerinaens graciøse fremstilling af svanen med de smukke, lange lemmer og den elegante hals. Pingvinger har hverken lange lemmer eller en hals. Det er præcist afsættet for danseforestillingen. Antonina var følelsesmæssigt ligeså handicappet som en pingvin, når hun forgæves rakte ud efter Tjajkovskij. I This Is Not Swan Lake… sætter fire dansere/pingviner hendes længsel i scene. Vi garanterer smuk OG rørende dans, når det er bedst.
I forestillingen medvirker den fantastiske pianist Maria Eshpay, og de fire internationalt anerkendte dansere Laslo Fulop, Sofia Pintzou, Heli Pippingskold og Mikolaj Karczewski.

En forestilling af: Palle Granhøj skabt i tæt samarbejde med danserne
Antonina / pianist: Maria Eshpay
Pingviner / Dansere: Sofia Pintzoe, Heli Pippingskold, Mikolaj Karczewski, Laszlo Fulop
Musik: Peter Tjajkovskij, Maria Eshpay
Produceret i residens hos: SPAM - Lucca, Italien og Teatret Svalegangen
Støttet af: Statens Kunstfond og Wilhelm Hansen Fonden
Kostumer sponsoreret af: Sophies Tøjhus Aarhus
Produceret af: Granhøj Dans