Det der drikker

date

12. November 2021

time

19:00

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

En hårdtslående, vildtvoksende og hardcore humoristisk monolog om at være fanget i et alkoholmisbrug

 

Gæstespil med Teater Momentum, Odense, i samarbejde med Sort/Hvid, København

 

”Jeg ankommer to timer for sent til en havefest. Det er sikkert også bare en dødssyg fest, hvor der ikke sker en skid, og hvor der sidder sløje tøsebørn ud over det hele og sipper Lambrusco og siger ligegyldigheder sammen med deres veganske hipstermænd, der drikker økologiske specialøl og smiler bløde smil ud over det hele. Fuck det, den fest skal jeg fandeme nok få rykket op i gear!”

Det der drikker går uden berøringsangst lige i kødet på temaet alkoholisme. Med både seriøsitet og latterfremkaldende, anarkistisk fortællelyst bliver vi taget med bagom beruselsen. Manden på scenen rejser med publikum igennem misbrugets vanvid i mange stemmer, farver og tilstande – fra det nervepirrende, smertebelagte, standup-gakkede til det fortabte, hjælpeløse og hjertegribende. Alt er på spil for vores karakter på scenen.

Det der drikker handler om at være fanget i misbrug og selvdestruktion, men også om at prøve at finde en vej ud af misbruget og frem til en ny måde at leve på.

Stykket er en fiktiv, men personligt inspireret monolog af og med Olaf Højgaard. Christian Lollike og Sigrid Johannesen har bidraget med instruktionsassistance. Olaf Højgaard og Christian Lollike har tidligere arbejdet sammen om blandt andet forestillingen Manifest 2083 om Anders Behring Breivik – en af dansk teaters mest debatterede forestillinger nogensinde.

 

Forestillingen varer 75 min.

MEDVIRKENDE: Olaf Højgaard

KUNSTNERISK HOLD:

Dramatiker Olaf Højgaard

Instruktion af Christian Lollike & Sigrid Johannesen.

Tekstdramaturg Janek Szakowski.

 

FOTO: Emilia Therese