Lys i mørket: ‘Flowers for Torgeir’

date

09. November 2021

time

20:00

location

Online Worldwide

see map

Ticket

I dette foredrag vil Annelis Kuhlmann tale om den scenisk kunstneriske biografi om skuespilleren, Torgeir Wethal (1947-2010) i Roberta Carreris forestilling, Flowers for Torgeir. Forestillingen er skabt i samarbejde med videokunstneren, Stefano di Buduo, og dramaturgen, Anne Middelboe Christensen.

Torgeir Wethal var sammen med iscenesætteren Eugenio Barba med til at grundlægge Odin Teatret i 1964 i Oslo. Torgeir medvirkede i alle teatrets ensembleforestillinger og var desuden også filminstruktør. Det er især takket være hans filmoptagelser, at vi i dag både kan se optagelser af Odin Teatrets egne teaterforestillinger gennem årene og ligeledes kan se historiske optagelser af fx skuespillerens træning hos instruktøren, Jerzy Grotowski. Disse optagelser har stor arkivmæssig værdi.

Forestillingen spiller d 5/11 på Gruppe 38 i Aarhus – se beskrivelse (og billetbestilling) her.

Få direkte adgang til Zoom foredraget ved at klikke her.

 

Annelis Kuhlmann er Lektor i Dramaturgi ved Institut for Kultur og Kommunikation, Aarhus Universitet. Hun er desuden leder af forskningscentret CHiPP (Centre for Historical Performance Practice) og har blandt sine forskningsinteresser sceneinstruktion i Danmark. Annelis har publiceret bredt om Odin Teatrets forestillinger, heriblandt også om Roberta Carreris artistic work. For yderligere oplysninger, se, https://pure.au.dk/portal/en/persons/annelis-kuhlmann(0c05fe11-ef6a-43ea-b857-05011899cc89).html

 

Selskabet byder igen velkommen til en perlerække af online foredrag i vintermånederne.

Foredragene foregår på platformen Zoom, de er gratis og tilmelding er ikke nødvendig. Man får direkte adgang til foredraget via link under beskrivelsen af de enkelte foredrag.

Husk desuden at downloade Zoom på computer, tablet eller mobiltelefon før foredraget. Det kan gøres gratis via dette link. Download er som regel ganske ligetil, men vi anbefaler at det gøres i god tid inden foredraget.