Poesi på en torsdag: Maria Hesselager og Luka Ida Holmegaard

date

04. November 2021

time

20:00

location

Knudsens
Nørregade 40
7500 Holstebro, Denmark

see map

Ticket

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/gkfzx5hyyc

To yngre og stærkt vedkommende forfattere

Forfatterne Maria Hesselager og Luka Holmegaard læser op på Poesi på en torsdag

 

De to unge forfattere, Maria Hesselager og Luka Holmegaard, har mange litterære kvaliteter til fælles og med stor sproglig beherskelse fører de i deres bøger læserne ad ukendte stier til overraskende steder.

Maria Hesselager, født 1984, er debutant fra i år på forlaget Gutkind med romanen Jeg hedder Folkví. Bogens historie foregår i slutningen af vikingetiden. Det åndelige univers er knyttet til asatroen, og i denne tros virkelighed bevæger historiens personer sig rundt. Meget troværdigt og med fokus på søskendeparret Áslakr og hans yngre søster, Folkví, folder en spændende og helt uforudsigelig historie sig ud med en afslutning, der slår benene væk under læseren.

Luka Holmegaard, født 1990, har udgivet romanerne Emma Emma på forlaget Gladiator i 2015 og Graceland i 2017 på forlaget Rosinante. I 2020 kom Look, som i en undertitel betegnes Læsninger, ligeledes på Rosinante. Det drejer sig om tre vidt forskellige bøger. Emma Emma er en roman, som foregår blandt unge i studiealderen med fokus på de to piger, Emma og Agnes. Graceland, Holmegaards anden roman, forløber set gennem perspektivet af tre familiemedlemmer: En mor, en bror og lillesøsteren. Med bogen Look springer Holmegaard endda modigt over i en helt anden genre. Look er blevet kaldt en udforskning af kønnet via tekst og tekstiler, men indeholder også meget interessante dagbogsoptegnelser og refleksioner over læsninger og generelle iagttagelser.

Maria Hesselager blev så sent som i september i år belønnet med Munch Christensens debutantpris 2021. Luka Holmegaard har modtaget adskillige priser for sit forfatterskab bl.a. Skulderklaplegatet fra Danske Skønlitterære Forfattere, 2019 og Jyllands Postens Corona-pris, 2020.

Begge forfattere er uddannet fra Forfatterskolen i København. Maria Hesselager har indtil i år været leder af Forfatterlinjen i Dansk Talentakademi i Holstebro, hvor hun også har boet i en årrække.

 

Andre indslag

Odin Teatrets Husorkester sørger også til novembers oplæsning for den musikalske underholdning med Rina Skeel som sanger, Jan Ferslev på guitar og Pelle Henningsen på bas. Den kendte holstebroer, der læser op af sine yndlingsdigte, er Holstebro Kunstmuseums nye kunstformidler, formidlingsinspektør Katrine Sofie Møller Jepsen. Gerd Schmidt Nielsen vil fremføre sit lyriske essay om aftenens forfattere. Desuden kåres vinderen af ”Månedens digt”, og der bliver oplæsning af Omar Khajjâm digte.

Arrangører

Poesi på en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret Holstebro, Lemvig Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum og Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Statens Kunstfond.

Fotograf Luka Ida Holmegaard @Sarah Michelle Riisager

Fotograf Maria Hesselbjerg @Lærke Posselt

BILLETTER KAN BESTILLES HER fra den 20. august kl 10

Poesi på en torsdag er et lyrikarrangement, hvor publikum i Holstebro, og fra andre steder, kan møde dansk eller udenlandsk poesi live. Tre gange i foråret - februar, marts, april - og tre gange i efteråret - september, oktober, november - hver gang den første torsdag i måneden - inviteres en dansk - eller udenlandsk - digter til oplæsning af egne digte på Poesi på en torsdag.

I forbindelse med oplæsningen finder en række andre aktiviteter sted. Der er oplæsning af Månedens digt, optræden med Odin Teatrets Husorkester og andre orkestre og musikere, salg af danske digtsamlinger til poetisk favorable priser, oplæsning af Omar Khajjâms Rubâijât på farsi og andre sprog, oplæsning af kendt holstebroers yndlingsdigte, det lyriske essay om aftenens digter og ikke mindst udskænkning af månedens vin.

Poesi på en torsdag foregår på Knudsens, en nyrestaureret teatersal på gågaden midt i Holstebro. Arrangementet flyttes i få tilfælde til en anden adresse i Holstebro.

Poesi på en torsdag er arrangeret af Odin Teatret i samarbejde med Holstebro Gymnasium & HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret, Lemvig Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro og Holstebro Kunstmuseum. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Statens Kunstfond.

Billetten inkluderer et glas vin.