Det førerløse menneske

date

16. April 2021

time

19:00

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

– en komedie om at miste livet

Da bogen ”Frankenstein” blev skrevet i 1818, var det baseret på en frygt for teknologiens og videnskabens fremmarch; frygten for at mennesket gjorde sig til Gud. Da ”Pinocchio” blev skrevet i 1883, var det med fokus på, at mennesket kun bliver menneske i kraft af at give afkald på sine fordærvende (maskinelle) instinkter og indordne sig samfundets civiliserende strukturer. Disse to fortællinger introducerede en ny tid med etiske spørgsmål omkring forholdet mellem menneske og maskine; dødt og levende stof.

I dag står vi midt i en højteknologisk verden. Frygten for at lege Gud er overvundet og vi nærmer os en slags ”omvendt Pinocchio”. Det handler ikke mere om hvad der skal til for at blive menneske, men hvad der skal til for at blive maskine. Robotter er en del af vores virkelighed som hjælpere i og uden for vores krop; de menneskeliggøres og bliver som en slags forbilleder for, hvordan vi bør omgås hinanden. De staver for os, de lærer os håndværk, de overtager vores stedsans; vi indleder seksuelle forhold med dem. Robotten lærer os at være mennesker…

Forestillingen ”Det førerløse menneske” handler om et menneske der i forsøget på at opnå evigt liv.

 

GÆSTESPIL med 

DET OLSKE ORKESTER – KØBENHAVN

 

Spilletid: 1 time

Medvirkende: Øyvind Kirchhoff
Dramatiker og instruktør: Lotte Faarup
Scenograf og dukkemager: Rolf Søborg Hansen
Lysdesigner og scenograf: Jon Gelting
Lyddesign: Jonas Jørgensen
Produktionsleder og teknik: Søren Kyed
Projektleder: Charlotte Rindom
Producent: Det Olske Orkester & Teater Katapult
Pr & Markedsføring: Lena Hedegaard, Art Attack ApS

Det førerløse menneske er et samarbejde med Teater Katapult i Aarhus.