Poesi på en torsdag - Thomas Bredsdorff

date

06. May 2021

time

20:30

location

Black Circle Scene
Særkærparken 142 v/Beredskabsgårdens P-plads
7500 Holstebro

see map

Ticket

Kr. 80 / 40

Han var den første til at digte om angst på dansk

Poesi på en torsdag: Professor emeritus og litteraturanmelder Thomas Bredsdorff med dugfrisk, højtrost bog om Danmarks første moderne digter, Johannes Ewald

Månedens digter i maj på Poesi på en torsdag, er Johannes Ewald. Men da denne – som regnes for en af Danmarks største af slagsen - levede fra 1743 – 1781, bliver det gennem en stand-in, professor og litteraturanmelder Thomas Bredsdorff, der netop er udkommet med en højt rost bog om ham.

Thomas Bredsdorffs bog hedder Johannes Ewald og frygten for frihed. Den udkom den 15. marts på forlaget U Press og er således helt aktuel. I sin anmeldelse af bogen skriver Erik Skyum-Nielsen i Information den 18. april blandt andet: ”… et mesterstykke både i henseende til gedigen forskning og pædagogisk formidling.”

Bredsdorff vil generøst dele ud af sin mangeårige nærlæsning af digterens tekster og sit omfattende kendskab til ham og hans tid. Med bogen som udgangspunkt vil han slet og ret kaste et nyt og nutidigt lys over den store digter. Indimellem læser så Iben Nagel Rasmussen, Tage Larsen og Ulrik Skeel fra Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret udvalgte digte op af Ewald.

Det hele bliver undervejs understøttet af en række indslag med musik med Odin Teatrets Husorkester.

Johannes Ewald var digteren, hvor det, man kunne kalde ’det moderne’, for første gang fik lyrisk udtryk på dansk.

Arrangementet finder sted under overholdelse af alle coronaforskrifter.

Thomas Bredsdorff

Thomas Bredsdorff er født 1937, professor i nordisk litteratur ved Københavns Universitet, nu emeriteret. Medarbejder på Politiken, anmelder af litteratur og redaktør af avisens månedlige ’Poetisk’. Forfatter til en god stak bøger, også om poesi, f.eks. Den bratte forvandling om Sylvia Plath, Med andre ord om Henrik Nordbrandt og Tolerance – eller hvordan man lærer at leve med dem, man hader (s.m. Lasse Horne Kjældgaard, 2008).

Foto: Robin Skjoldborg

BILLETTER 

Publikum sidder i private kabiner (som omringer scenerummet - se tegning nedenfor). Hver kabine har egen indgang.  

SMALL - 2 pers. kabine 
MEDIUM - 3 pers. kabine 
LARGE - 5 pers. kabine 

Køb din billet her 

 

OBS!
Husk at medbringe Coronapas, der viser at du har fået foretaget en negativ test senest 72 timer før aftenens event - eller at du er fuldt vaccineret. 
Medbring evt. maske, hvis du skal sidde i kabine med andre, du ikke omgås med til daglig.

Arrangører

Poesi på en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret Holstebro, Skive Boglade, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum og Odin Teatret – Nordisk Teaterlaboratorium. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Statens Kunstfond.

Black Circle
– Scenekunst med fysisk afstand – Koncerter og levende scenekunst uden risiko for infektion (blackcirclestage.com)