Babel Babel Babel

date

28. June 2021

time

20:00

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

0,-

kr.

Med Babel Babel Babel bliver man taget med på en musikalsk rejse gennem kærlighedens vanskelige væsen, livets almindeligheder, krigen, nationalismen og frihedstrangen.

Kabareten er en musikalsk fortælling om englen Babylon, der i en babylonisk blanding af sprog forsøger at hitte rede på menneskenes verden. 

Det er en grotesk kabaret med humor, ironi og lidenskab. Vi møder en falden engel, en forrykt, der taler med sig selv, himlen og publikum, og langsomt drages man stadig dybere ind i kærlighedens og livets afkroge, med både lethed og alvor.

Kabareten er bygget op omkring musik og sange fra 30’erne og 40’erne af blandt andre P.H., Edith Piaf, Brecht, Balz, Weil og Holländer m.m.

Babel Babel Babel er en opsætning af Nattens Babylon i en ny bearbejdning med akkompagnatør Martin Damgaard. Søs Banke turnede fra 2004 til 2014 med Nattens Babylon sammen med musikerne Torben Lassen og Nikolai Seidelin under navnet ”Babylon Trio”. Den daværende kabaret forestilling var en udløber af kabareten Liebe ist Kein Geheimniss som blev til i et samarbejde mellem Søs Banke og Zimmer Theater i Tübingen i Sydtyskland i 2002, hvor den blev spillet første gang med en anden musikalsk besætning.

Norsk presse: Gjengangeren

Søs Banke er en fascinerende scenisk begavelse. Hun har en praktfull stemme som virkelig bærer over et stort område… 

Dansk presse: Urban

Timing er alt i kabaret, Søs Bankes djævelskab af en engel er eminent; bedst som vi svømmer væk i romantisk Kjærlighed mellem grevinden og hendes tjener, flår hun sit publikum ned på jorden igen.

Tysk presse: Reutlinger General Anzeiger

Dann fängt sie an zu singen (..) mit einer Stemme, die vom leisen Seufzen bis zum gellenden Schrei Register kennt.

Varighed: 60 min. (uden pause)

Medvirkende:

Søs Banke: Skuespiller og sanger, manuskript og iscenesættelse

Martin Damgaard: Multiinstrumentalist

Martin Damgaard er multiinstrumentalist og har været tilknyttet Odin Teatrets aktiviteter som freelancer i mere end 20 år. Han har bidraget til en lang række af Holstebro Festuger, Odin Teatrets forestillinger, Poesi på en torsdag og mange øvrige aktiviteter, som udspringer af Odin Teatret og Nordisk Teaterlaboratorium. Derudover er Martin aktiv musiker i mange forskellige sammenhænge og arbejder freelance både som underviser, komponist, projektleder og produktionsleder i musik- og teaterregi.

Søs Banke, ansat ved Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret i Holstebro. Hun har arbejdet med teater i mere end 30 år på og bag scenen som underviser, skuespiller, instruktør og koordinator i mange forskellige sammenhænge og har turneret i Danmark, Norge og Tyskland.

Hun har gennem årene udviklet teaterfiguren Babylon, som er en gennemgående karakter i hendes i kabaretforestillinger.