Festlig markering i Anlægget

date

21. June 2021

time

10:30 Parade (læs nedenfor)
11:00 - 11:30 Ceremoni i Lystanlægget

location

Lystanlægget
7500 Holstebro, Denmark

see map

Ticket

Gratis - bare mød op

Mens vi venter på næste Holstebro Festuge...

Vidste du, at der ligger et skib begravet i Anlægget? På toppen af den bakke, der fører ned til søen tættest på hovedindgangen? Det lyder måske mystisk - men det er ganske vist!

Det skyldes, at Holstebro Festuge for præcist 30 år siden, De Danske Columbus, sluttede med, at et skib blev gravet ned her. Til alles overraskelse. Skibet var blevet bygget i døgndrift på en tagparkeringsplads i centrum af Holstebro, mens festugen var i gang. Bygningen af skibet indgik i en teaterforestilling med titlen Skibet Bro.

To børn plantede efter begravelsen et træ, en blodbøg, lige ved skibsgraven. Træet er i dag både velvoksent og flot.

Holstebro Kommune og Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret har nu, efter alle disse år, fået fremstillet et messingskilt med en indskrift, som fortæller om denne begivenhed.

Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret opstiller messingskiltet mandag den 21. juni kl. 11.00 i Anlægget på bakken under et festligt arrangement ved træet. Arrangementet sættes i gang af en musikalsk og dansende parade med styltefigurer og skikkelser fra Odin Teatret, Ikarus Stage Arts, Váli Theatre Lab og andre. Paraden afgår kl. 10.30 fra Adam Fischers skulptur, Pige der spejler sig, i Østergade og bevæger sig gennem Østergade, op ad Viborgvej og ind i Anlægget. Ved træet følger et par korte taler, kunstneriske indslag, digtoplæsning og fælles afsyngning af sangen De store skibe, komponeret af Frans Winther fra Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret.

Arrangementet slutter ca. kl. 11.30.

 

Teaterforestillingen, Skibet Bro, opførtes i 1991 over ni dage og havde mere end 700 deltagere. De fleste, foruden skuespillere fra Odin Teatret og Teatro tascabile di Bergamo, var borgere fra foreninger i Holstebro.

Forestillingen var instrueret af Kirsten Dehlholm fra Hotel Pro Forma i København.

Foto: Torben Huss