Nyskabende teateraktiviteter med grønlandske børn og unge

period

19. - 27. Nov 2022

time

location

Grønlands Nationalteater
Industrivej 27
3905 Nuussuaq, Grønland

see map

Ticket

Ikarus Stage Arts rejser til Grønland, hvor de blandet andet skal optræde med teaterforestillingen ’Det blå æble’, der inkluderer enhjørninge, sang, dans, cirkus og masser af musik. Ud over forestillingen laver Ikarus-gruppen workshops og besøger skoler.

Hele familien kan se frem til teaterforestillingen 'Det blå æble' af Ikarus Stage Arts. En munter fortælling om enhjørninger, der er fast besluttet på at bringe liv og glæde til menneskeheden.

Ud over forestillingen vil Ikarus-gruppen sammen med de tre grønlandske skuespillere Arnaq Petersen, Kristian Mølgaard og Kuka Fleischer lave en workshop på NUIF (Nuuk Ungdom i Fremdrift), besøge alderdomshjemmet samt besøge skoler i Nuuk, Kapisillit og Qaqertarsuatsiaat. 

Teaterchef på Grønlands Nationalteater Susanne Andreasen udtaler, at det er planen, at skolebørn skal involveres til Nuuk Nordisk Kulturfestival i maj 2023 - og at forberedelserne allerede er i gang.

Jeg er rigtig glad for, at vi har besluttet at besøge skolerne i Kapisillit og Qaqertarsuatsiaat. Det er alt for sjældent, at børnene får mulighed for at indgå i et kulturelt projekt sammen med kunstnere,

siger teaterchefen og tilføjer:                         

Temaet for Nuuk Nordisk Kulturfestival 2023 er ’unity’, så jeg ser det som en oplagt mulighed at prøve at skabe et møde mellem børnene fra de steder

 

 

Forestillingen ”Det blå æble” og de forskellige aktiviteter er en del af Corvus Corax 20XX, som er et samarbejde mellem Grønlands Nationalteater og Nordisk Teaterlaboratorium.

Med midler fra A. P. Møller Fonden, Augustinus Fonden og Færchfonden vil de to teatre skabe en lang række inspirerende og nyskabende teateraktiviteter til og med 2024 i både Danmark og Grønland.