Stone - Face - Book

date

15. November 2022

time

19:00

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

120,-

/ 60,-

kr.

Stor præstation i bevægende danseforestilling

Granhøj Dans’ nye danseforestilling hedder Stone – Face – Book. Det er en solodanseforestilling om noget så specielt som en mand og hans tilknytning til sten. Danseren er den prisbelønnede danser Mikolaj Karczewski, der oprindeligt stammer fra Polen.

Granhøj Dans anvender altid sin egen særlige obstruktionsmetode, når der skabes et nyt værk – i dette tilfælde er forhindringen, at arbejdet er foregået med sten som udgangspunkt. Sten i alle størrelser, udformninger og vægt. Gennem en overraskende behændig animation og sin blændende danseteknik blæser Mikolaj liv i stenene, så de nærmest får liv og personlighed.

Forestillingen er udviklet i samarbejde mellem koreograf Palle Granhøj og performer og danser Mikolaj Karczewski. Den er et personligt portræt af Mikolaj, om hans opvækst, hans far som minearbejder og stenenes indre liv.

Faderen var minearbejder, men Mikolaj Karczewski finder musik i stenen, og ud fra musikken opstår dansen. Det er som om stenene får ansigter og bliver hans venner

Michael Søby, Cphculture

Foto @Piotr Jaruga 

Granhøj Dans is an internationally acknowledged dance company that has its base in Denmark. The productions of Granhøj Dans are created by the company's artistic director and choreographer Palle Granhøj, in close co-operation with the dancers.

The starting point of every production is the Obstruction Technique developed by Palle Granhøj, and which has made possible the creation of about 25 original works the last 25 years. Based on the above named working method, the choreographer reshapes the movements of the performers by means of hindering actions, revealing inner layers of their personality in the process, thus turning the spotlight on human condition. Rather than showing dancers and choreographies on stage, Palle Granhøj wants to present men and women as they are: genuine, alive - and complex.

 

Forestillingen er støttet af Turnenetværket under Projektstøtteudvalget for Scenekunst. Den finder sted i samarbejde med Nordvestjysk Teaterkreds og Musikteatret Holstebro.