VildVALDI - En teaterkoncert *AFLYST

date

10. March 2022

time

19:30

location

Herning Gymnasium
H P Hansens Vej 8
7400 Herning
Denmark

see map

Ticket

FIND BILLETTER HER

AFLYST

Ensemble MidtVest og Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret er gået sammen om at skabe en unik teaterkoncert, der kan beskrives som en symbiose mellem den klassiske musik og scenekunsten.

En vinterdag møder vi en aldrende musikprofessor i hans arbejdsværelse. Bunker af papir og noder hober sig op omkring ham – og han forsøger at rydde op og rydde ud i både noder, noter og øregange. I hele professorens liv har forskning i Vivaldis musik været altoverskyggende, og nu kan han ikke holde det ud længere, hvorfor han må afvikle sit forskningsarkiv. Han vil væk, væk fra Vivaldi, væk fra tonerne, tankerne og musikken…

Men Vivaldi er ikke sådan at slippe af med! Musikprofessoren hjemsøges af musikken, og helt bogstaveligt af de fire musikere, der dukker op på scenen. Mere og mere insisterende legemliggør de fire musikere Vivaldis musik. De forstyrrer ham, forstyrrer stilheden. Og langsomt hvirvles professoren tilbage ind i en verden, der kredser om Vivaldi. Vivaldi, som kunne skrive en concerto hurtigere end en kopist kunne kopiere den; præsten Vivaldi; astmatikeren Vivaldi; Vivaldi som dirigent og operaimpressario. Musikken vokser sig vildere og vildere, og det bliver vanskeligere at skille professoren, Vivaldi og musikerne fra hinanden. Musikken skyller ind over den gamle professor, mens historien vælter ud af nodebunkerne, opsluger og fylder ham en sidste gang med Vivaldis liv og musik. 

Varighed: 70 min.
Pressekontakt: Nanna Graugård Jessen nanna@emv.dk, tlf. 28308875

MEDVIRKENDE
Kai Bredholt, Skuespiller
Won-Ho Kim, Violin
Sanna Ripatti, Bratsch
Jonathan Slaatto, Cello
Charlotte Norholt, Fløjte

Ide og iscenesættelse: Anna Stigsgaard
Scenograf: Jan de Neergaard
Lysdesign: Hans-Olof Tani
Papirkunstner: Karoline Seidelin Banke
Syerske: Susanne Michno
Teknik og afvikling: Anders Buch Gormsen
Konstruktion & teknik: Paul Hales
Produktionsledelse: Nanna Graugård Jessen
Produceret af Ensemble MidtVest i samarbejde med Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret

Projektet er støttet af Statens Kunstfond, A.P. Møller Fonden, Knud Højgaards Fond, Wilhelm Hansen Fonden og William Demant Fonden.

TAK til Herning Gymnasium, Struer Statsgymnasium, KaserneScenen, Operaen i Midten, Holstebro Dansekompagni, Rasmus Hvilshøj Pedersen, Philip Doolan, Svend Rastrup Andersen, Elisa Cuppini, Adrian Damian, Eugenio Barba, João Silva og Moussa Maanaki