Poesi på en torsdag

date

07. April 2022

time

20:00

location

Knudsens
Nørregade 40
7500 Holstebro, Denmark

see map

Ticket

Kr. 80/40 inkl. et glas vin - se link nedenfor

Henrik Nordbrandt læser op i Holstebro

Den store lyriker er månedens digter i april

Digteren Henrik Nordbrandt, en af Danmarks bedste, men også mest og skønt udfordrende lyrikere, optræder den 7. april kl. 20.00 som månedens digter på poesiarrangementet, Poesi på en torsdag. Arrangementet foregår på spillestedet Knudsens i centrum af Holstebro.

Henrik Nordbrandt blev født den 21. marts på Frederiksberg. Allerede hans debutdigtsamling, Digte (Gyldendal, 19665), vakte stor opmærksomhed og blev prist i høje toner af tidens førende anmeldere. Siden har Nordbrandt skrevet mere end 30 digtsamlinger foruden romaner, børnebøger, essaysamlinger og en tyrkisk kogebog,

Hans digte kan på én gang være både hvasse og forbundet med en stor skønhed. Og så er de underfundige. Som læser tror man naivt, at man er på vej i én retning, når man går i gang med et digt, men det er så for blot at opdage, at man befinder sig i en labyrint, man ikke kan komme ud af.

Meget fortjent har han gennem tiden modtaget et stort antal priser og udmærkelser. Blandt andre Emil Aarestrup-medaljen, Det Danske Akademis Store Pris, Svenska Akademiens nordiske pris, De Gyldne Laurbær og Nordisk Råds litteraturpris.

Nordbrandt er medlem af Det Danske Akademi siden 2014.

 

Andre indslag

Odin Teatrets Husorkester med gæstemusikere sørger for arrangementets musikalske underholdning. Den kendte holstebroer, der læser op af sine yndlingsdigte, er den nyudnævnte direktør på Uddannelsescenter Holstebro, Nanna Seidelin. Gerd Schmidt Nielsen vil fremføre sit lyriske essay om aftenens forfatter. Desuden kåres vinderen af ”Månedens digt”, der bliver oplæsning af Omar Khajjâm digte, og man kan købe sig fattig i Lemvig Boghandels lille bordbod.

 

Foto: Robin Skjoldborg

 

Billetter

Billetten inkluderer et glas vin.

Poesi på en torsdag er et lyrikarrangement, hvor publikum i Holstebro, og fra andre steder, kan møde dansk eller udenlandsk poesi live. Tre gange i foråret - februar, marts, april - og tre gange i efteråret - september, oktober, november - hver gang den første torsdag i måneden - inviteres en dansk - eller udenlandsk - digter til oplæsning af egne digte på Poesi på en torsdag.

I forbindelse med oplæsningen finder en række andre aktiviteter sted. Der er oplæsning af Månedens digt, optræden med Odin Teatrets Husorkester og andre orkestre og musikere, salg af danske digtsamlinger til poetisk favorable priser, oplæsning af Omar Khajjâms Rubâijât på farsi og andre sprog, oplæsning af kendt holstebroers yndlingsdigte, det lyriske essay om aftenens digter og ikke mindst udskænkning af månedens vin.

Poesi på en torsdag foregår på Knudsens, en nyrestaureret teatersal på gågaden midt i Holstebro. Arrangementet flyttes i få tilfælde til en anden adresse i Holstebro.

Arrangører

Poesi på en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret Holstebro, Lemvig Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum og Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Statens Kunstfond.