Teknologi og menneskekroppen gennem flere medier

period

11. - 17. Apr 2022

time

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

Gennem live art, lyd og video undersøger vi temaet ‘mennesket og maskinen’ - hvordan har den teknologiske tidsalder præget vores kroppe, hvad sker der med os når alting pludselig er automatiseret eller når intimitet rimer på robot?

De går ind i den duknakkede, passive krop, der bliver forvirret i mødet med alt, der er analogt.
De skaber en gloende global, altid online, højteknologisk boble, som på fjernstyret vis er afhængig af, for de fleste, uforståelige teknologiske afkodninger og processer.
I denne kreation, vil de gerne skabe et altomsluttende og flerfacetterede møde, der gransker kompleksiteten i den moderne tilværelse - med fokus på alle de maskiner, der skulle gøre livet lettere og mere komfortabelt for alle.


De sætter det kødelige ved siden af det teknologiske og digitale - det synlige ved siden af det usynlige.
De arbejder med deres kroppe, og de er interesseret i mødet mellem bløde, følsomme kroppe og hvad der kan synes at være ‘hård’ teknologi.


Men er den hårde teknologi kun hård, for hvad med når den har til formål at skabe hjælpemidler, der gør hverdagen lettere, og måske mere menneskelig, for folk med alternative behov?


De har valgt at lave nogle benspænd, så deres process bliver formet af nogle på forhånd bestemte doktriner - fx vil de skabe scenografi og kostumer udelukkende af materialer og ting de finder i lokalområdet.
Deres tekstunivers vil ligeledes blive skabt udfra møder og samtaler med kunder og ansatte i hårde hvidevarer- og elektronikforretninger i Holstebro.
Derudover vil de arbejde gennem en ‘devised’ proces, hvor de forholder sig nysgerrige og åbne til de valgte medier, det medbragte materiale og det tilblivende.

De er:


Julie Marie Mønsted, 29 år; uddannet fra École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq i Paris i 2018.


Hannah Amalie Nielsen, 29 år; under uddannelse på Det Kgl. Danske Kunstakademis Skoler for Maleri og billedbaserede praksisser.