Anna, Walk With Me

date

21. March 2020

time

16.30

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

120,-

/ 60,-

kr.

Teater Katapult i co-produktion med Nordisk Teaterlaboratorium

Nærdøds-dramaet Anna, Walk With Me

Nærdødsoplevelser forandrer for altid de fleste mennesker, der oplever dem. Mange vender tilbage til livet uden frygt for døden og med en overvældende følelse af altings sammenhæng. Det første danske, vi-denskabelige studie af fænomenet er netop nu på vej … og det samme er Teater Katapults forestilling med en nærdødsoplevelse som omdrejningspunkt: ANNA, WALK WITH ME … 

Har du tænkt på, hvad der sker, når vi dør? Det spørgsmål stiller Teater Katapults kommende egenproducerede teaterforestilling, ANNA, WALK WITH ME.

I forestillingen forandres retsmedicineren Annas (skuespiller Anne Ur Konoy) liv drastisk efter et dramatisk trafikuheld. Hendes liv passerer revy i netop det splitsekund, hvor uheldet er på sit højeste. Og mens lægerne kæmper for hendes liv på operationsbordet, kommer publikum med hende på en rejse ind i døden.

Teater Katapults Teaterchef Torben Dahl om forestillingen:

Vi er gået efter at skabe en lys forestilling med masser af humor – men også en meget nærværende forestilling, hvor man som publikum forhåbentlig kommer til at tænke på, hvordan man selv agerer i livet. Vi har studeret nærdødsfænomenet og været i direkte kontakt med mennesker, der har oplevet det. Det mest interessante for mig er tre ting, som en stor del af dem med nærdødsoplevelser beretter ret enslydende om: 1) De er ikke længere bange for at dø, 2) Oplevelsen ændrer deres liv og måde at leve på drastisk og 3) De føler, at alt er forbundet. Det sidste efterlader dem – sådan beskriver mange det – med et langt større ansvar overfor sig selv og overfor andre og verden. DET er enormt interessant at dramatisere. Teater Katapults ANNA, WALK WITH ME skabes i co-produktion med Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret. Vi er et teater, der ikke har berøringsangst overfor nogen form temaer. Danmark har, siges det, muligvis en af de mest dødsfrygtige befolkninger. Når vi taler om døden her i Danmark er det ofte sort, mørkt, tragisk og sorgforbundet. Mennesker med nærdødsoplevelser fortæller noget helt andet! Det er netop vigtigt for Teater Katapult at lave en forestilling, der beskriver det at dø på en helt anden måde, end vi er vant til." 

Syngeskåle, dukker, natur og elektronik

Konceptet for ANNA, WALK WITH ME er udviklet mellem Torben Dahl og musiker Julie Ben Semmane, ud fra en idé hun kom med helt tilbage i 2015.

Forestillingen blander mange kunstneriske elementer. Om den musikalske del siger Julie Ben Semmane:

Lyduniverset bliver sammensat af mange dele, genrer og udtryk. Vi har valgt dukker og en dukkefører, Rolf Søborg, til at vise noget af det, der foregår i nærdøden og fantasierne om den, fordi det giver nogle helt andre muligheder for at vise det, vi kun kan forestille os.

Julie Ben Semmane opfordrer alle til at gå ind og se forestillingen: 

Man skal tage ind at se ANNA, WALK WITH ME, hvis man har lyst til at blive rusket blidt. At blive ført hen mod noget, som vi ikke taler så meget om - hvis man har lyst til at prøve at få det lyst op. At få opløst en lille dødsfrygt. Der er virkelig arbejdet med at blande udtryksformerne; skuespil, dukker, anderledes musik og naturinspirerede lyde. Det bliver meget sanseligt. Man skal tage ind at se ANNA, WALK WITH ME, hvis man har lyst til at blive sanseligt inspireret."

Egenproduktion af Teater Katapult i co-produktion med Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret: ANNA, WALK WITH ME // // Tid & Sted: 4.-18. marts, hverdage kl. 19.30. lørdage kl. 16.30 på Teater Katapult, Godsbanen & på Odin Teatret i Holstebro 20 + 21. marts // Varighed: Ca. 75 min. // Idé: Julie Ben Semmane // Koncept: Julie Ben Semmane & Torben Dahl // Manuskript: Julie Petrine Glargaard & Nina Berry (UK) // Skuespiller: Anna Ur Konoy // Performere: Julie Ben Semmane (sang/musik), Rolf Søborg Hansen (dukker) // Iscenesættelse: Petra Berg // Scenografi og dukker: Rolf Søborg Hansen // Kom-ponist og lyd-designer: AYO & Julie Ben Semmane // Lysdesign: Kasper Daugberg // Dramaturg: Lise Sofie Houe // Foto: Gísli Dúa Hjörleifsson // Oversættelse: Elias Blicher // Støttet af: Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst og Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje //