Poesi på en torsdag: Maria Hesselager og Luka Ida Holmegaard

date

04. November 2021

time

20:00

location

Knudsens
Nørregade 40
7500 Holstebro, Denmark

see map

Ticket

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/gkfzx5hyyc

Luka Ida Holmegaard og Maria Hesselager er begge uddannet fra Forfatterskolen i henholdsvis 2013 og 2014.

Luka Ida Holmegaard debuterede i 2015 med romanen Emma Emma. Seneste udgivelse er Look fra 2020, der udforsker kønnet via tekst og tekstiler.

Maria Hesselbjerg har sammen med Emeli Bergman oversat Anima af den svenske forfatter Birgitta Trotzig og debuterede i 2021 med den anmelderroste Jeg hedder Folkví.

Fotograf Luka Ida Holmegaard @Sarah Michelle Riisager

Fotograf Maria Hesselbjerg @Lærke Posselt

BILLETTER KAN BESTILLES HER fra den 20. august kl 10

Poesi på en torsdag er et lyrikarrangement, hvor publikum i Holstebro, og fra andre steder, kan møde dansk eller udenlandsk poesi live. Tre gange i foråret - februar, marts, april - og tre gange i efteråret - september, oktober, november - hver gang den første torsdag i måneden - inviteres en dansk - eller udenlandsk - digter til oplæsning af egne digte på Poesi på en torsdag.

I forbindelse med oplæsningen finder en række andre aktiviteter sted. Der er oplæsning af Månedens digt, optræden med Odin Teatrets Husorkester og andre orkestre og musikere, salg af danske digtsamlinger til poetisk favorable priser, oplæsning af Omar Khajjâms Rubâijât på farsi og andre sprog, oplæsning af kendt holstebroers yndlingsdigte, det lyriske essay om aftenens digter og ikke mindst udskænkning af månedens vin.

Poesi på en torsdag foregår på Knudsens, en nyrestaureret teatersal på gågaden midt i Holstebro. Arrangementet flyttes i få tilfælde til en anden adresse i Holstebro.

Poesi på en torsdag er arrangeret af Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret i samarbejde med Holstebro Gymnasium & HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret, Skive Boglade, Uddannelsescenter Holstebro og Holstebro Kunstmuseum. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Statens Kunstråds Litteraturudvalg.

Billetten inkluderer et glas vin.