Poesi på en torsdag

date

07. October 2021

time

20:00

location

Knudsens
Nørregade 40
7500 Holstebro, Denmark

see map

Ticket

Digteren: Laus Strandby Nielsen

Laus Strandby Nielsen, der er født 1944 i Aalborg og mag. art i litteraturvidenskab i 1972, debuterede i 1970 med digtsamlingen ”Åhhh! … Kom hurtigt!” og har senest udgivet digtsamlingen ”– og andre steder" i 2019 og den 20. august 2021 sin 11. digtsamling, ”Halvvejs gennem uendeligheden”.

Begge disse kan bestilles i enhver (net)boghandel. Sidstnævnte vejl. udsalgspris: 179 kr. Førstnævnte, ”– og andre steder”, vejl. udsalgspris: 150 kr.

Om ”– og andre steder” skrev Martin Rohr Gregersen i Kristeligt Dagblad: ”Strandby Nielsens digte kan skærpe vores sanser og give os nye briller at se med, så vi efter endt læsning måske kan få øje på den forunderlige og mangfoldige virkelighed, vi er en del af.”

I 2013 blev han tildelt Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse og i 2015 Det Danske Akademis Beatrice Pris.

Foto Lars Gundersen

BILLETTER KAN BESTILLES HER fra den 20. august kl 10

Poesi på en torsdag er et lyrikarrangement, hvor publikum i Holstebro, og fra andre steder, kan møde dansk eller udenlandsk poesi live. Tre gange i foråret - februar, marts, april - og tre gange i efteråret - september, oktober, november - hver gang den første torsdag i måneden - inviteres en dansk - eller udenlandsk - digter til oplæsning af egne digte på Poesi på en torsdag.

I forbindelse med oplæsningen finder en række andre aktiviteter sted. Der er oplæsning af Månedens digt, optræden med Odin Teatrets Husorkester og andre orkestre og musikere, salg af danske digtsamlinger til poetisk favorable priser, oplæsning af Omar Khajjâms Rubâijât på farsi og andre sprog, oplæsning af kendt holstebroers yndlingsdigte, det lyriske essay om aftenens digter og ikke mindst udskænkning af månedens vin.

Poesi på en torsdag foregår på Knudsens, en nyrestaureret teatersal på gågaden midt i Holstebro. Arrangementet flyttes i få tilfælde til en anden adresse i Holstebro.

Poesi på en torsdag er arrangeret af Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret i samarbejde med Holstebro Gymnasium & HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret, Skive Boglade, Uddannelsescenter Holstebro og Holstebro Kunstmuseum. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Statens Kunstråds Litteraturudvalg.

Billetten inkluderer et glas vin.