Det hele begynder med et spørgsmål om hvad begrebet "feminin" betyder for os, idet vi er opmærksomme på den brede vifte af betydninger ordet har, afhængigt af vores oprindelse, alder eller kulturelle baggrund.

Under den første forestillingsprøve blev skuespilleren klædt på som mand, inspireret af Elena Caffarenas billede. Dette gav anledning til spørgsmålet som skulle vise sig at blive vores udgangspunkt: "Hvorfor vælger en kvinde at klæde sig som en mand?"

James Barry, Albert Cashier, Billy Tipton, Franklin Thompson, Benedicto III, Lyons Wakeman og Denis Smith bl.a. valgte alle at udgive sig som mænd hele deres liv, for at kunne spille en aktiv rolle i medicin, musik, religion, militær eller journalistik, og blev først afsløret efter deres død. I dag er disse arbejdsområder ikke længere forbeholdt mænd, men kvinder der arbejder i disse områder oplever stadig vanskeligheder på grund af deres køn.

Under forestillingens skabelsesproces stødte vi på bogen "Sapper Dorothy: Den eneste engelske kvindelige soldat i Royal Engineers 51st division", skrevet af den 19-årige journalist, Dorothy Lawrence, der forskansede sig under første verdenskrig, da hun fik forbud mod at rapportere om krigen. Hun ønskede ikke at kæmpe i krigen, hun ville bare skrive om, hvad der foregik for at informere resten af ​​befolkningen. Men hun blev afvist af militæret. Da hendes virkelige identitet blev opdaget, blev hun fængslet, dømt til tavshed og erklæret sindssyg.

Gennem Dorothy får skuespilleren, der selv kommer fra en militærfamilie, mulighed for at bearbejde sin egen personlige historie og at redefinere betydningen af ordet "feminin". 

Vinden blæser og rammer kvindens ansigt og krop. Hun efterlader sit tøj og går ned til vandet. Hun ser ingen."

 

FORESTILLING

Original TiteL: La mujer esta (Denne kvinde) - Work in progress

Med: Gabriela Arancibia (Chile)
Instrueret af: Carolina Pizarro

Sprog: Spansk
Ikarus Stage Arts