Det kroniske liv

Tilegnet Anna Politkovskaya og Natalia Estemirova russiske forfattere og menneskerettighedsforkæmpere, som blev myrdede af ukendte gerningsmænd i 2006 og 2009 på grund af deres modstand mod krigen i Tjetjenien.

 

FIGURER: En sort Jomfru, enken efter en baskisk officer, en tjetjensk flygtning, en rumænsk husmor, en dansk sagfører, en rockmusiker fra Færøerne, en colombiansk dreng, der søger efter sin far forsvundet i Europa, en italiensk  gadeviolinist, to lejesoldater.


Vi befinder os i Det kroniske liv på samme tid i forskellige lande i Europa i 2031 i efterdønningerne af den tredje borgerkrig. Mennesker og grupper med forskellige baggrunde mødes og konfronterer sig med hinandens modstridende drømme, skuffelser og forventninger. En dreng ankommer fra Latinamerika og leder efter sin far, som på uforklarlig vis er forsvundet. "Hold op med at lede efter din far!", siger folk til ham, mens de ledsager ham på hans søgende vandring fra dør til dør.

Det er hverken viden eller uskyld, der redder drengen. Alene opdager han sin dør. Og vi bliver slået med forundring - vi, som ikke længere tror på det utrolige: at ét eneste menneske, som bliver et offer, er mere værd og større end alt andet. Større end Gud. 

ENSEMBLE FORESTILLING

Skuespillere: Kai Bredholt, Roberta Carreri, Jan Ferslev, Elena Floris, Donald Kitt, Tage Larsen, Carolina Pizarro, Fausto Pro, Iben Nagel Rasmussen, Julia Varley  

Tekst: Ursula Andkjær Olsen og Odin Teatret   
Dramaturg
: Thomas Bredsdorff   
Litterær konsulent: Nando Taviani   
Lys design: Odin Teatret   
Lystådgiver: Jesper Kongshaug   
Scenisk rum: Odin Teatret   
Rådgivere scenisk rum: Jan de Neergaard, Antonella Diana   
Musik: Traditionelle og moderne melodier  
Kostumer: Odin Teatret, Jan de Neergaard  
Teknisk leder: Fausto Pro 
Instruktørassistenter: Raúl Iaiza, Pierangelo Pompa, Ana Woolf   
Dramaturgi og instruktion: Eugenio Barba

Først spillet d. 12. september 2011 i Holstebro, Danmark.

Varighed: 70 min. (uden pause)

Sprog anvendt under forestillingen: Dansk, Spansk, Engelsk, Romænsk, Tjetensk og Baskisk.

Forestillingen er ikke egnet for børn under 12 år.

Produktion: Nordisk Teaterlaboratorium (Holstebro), Teatro de La Abadía (Madrid), The Grotowski Institute (Wroclaw).