By Heart

date

08. december 2018

time

19.00

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

120 kr / 60 kr

Teaterkoncert for en anden gang

Gæsteforestilling med Altamira Studio Teater 

 

“Se der! Se der!” En gammel kvinde og en gammel mand, et par blinde gademusikanter. 45 minutter klovneagtig musik og poesi, det tyvende århundrede på to kvaderatmeter. En tango og T. S. Eliot, en vals og Zbigniew Herbert, Primo Levi og Samuel Beckett der synger en korsikansk salme. Sangene minder om gamle fortællinger, ordene genkalder glemte myter: stemmer fra alle den tabte tids regioner. Kærlighed og oprør, bøn og gråd, håb og desillusion: forældet drømmes levende ekko. Foran musikerne synes gaden at være mennesketom. Ingen tilhører standser op, ingen mønter falder i kassen. Stadivæk, faldbyder de deres musik til en usynlig tilhører. På det sødeste hænger de ved hinanden, de udfordrer legende en øredøvende stilhed. “Se der! Se der!” siger kvinden. Nodestativet foran dem er tomt, musikken er blevet glemt. Endnu, optræder de med irreducible entusiasme: de læser deres melodier på et hemmeligt indre nodeblad. Da de ikke har et spor at følge, spiller de, det de kan udenad. By heart, igennem hjertet. Men hvem er det de virkelig synger for? “Et barn kommer og et barn er forbi” hedder det i vuggesangen. Ved dagens afslutning er der intet i kassen. Men måske har nogle tilhører passeret. Måske bliver der - bag denne koncert for ingen – gennemført et genfødselsritual. Og bag de blinde musikanternes mørke briller er deres øjne stadig blå.

“Vi har kun hvad vi gav. Vi har kun vores egne sange” “Lad os gå hjem nu. Vi kommer tilbage en anden gang”.

En teaterkoncert for en anden gang.

 

Tommy Bay

Tommy Bay

By Heart

Med: Domenico Mannelli and Barbara Tholozan

Dramaturgi og instruktion: Pierangelo Pompa

Musik: komponeret eller i et arrangement af traditionelle og moderne melodier af Altamira Studio Teater

Tekst: dialog og tekstmontage ved Pierangelo Pompa, med citater fra det tyvende århundredes poetiske tradition. Forestillingen opføres på engelsk

altamirastudioteater.dk

I coproduktion med Nordisk Teaterlaboratorium

 

BILLETTER

Kr. 120 -for forestillinger på Odin Teatret i Holstebro; 
Kr. 60
 - for studerende; pensionister samt grupper 10+

Billetter kan bestilles på tlf. 9742 4777
Hverdage mellem 9-15
Email: odin@odinteatret.dk

Reserverede billetter afhentes 15 min. før forestillingen begynder

Tommy Bay

Tommy Bay