Ræven går derude

date

16. april 2018

time

19:00

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

120 kr, 60 kr

Grum og respektløs dukketeaterkomedie på Odin Teatret

En overraskende forestilling for både unge og gamle med Det Olske Orkester fra København

Gæsteforestillingen, Ræven går derude, på Odin Teatret mandag den 16. april kl. 19.00, bygger på nogle særdeles interessante og anderledes teatergreb end normalt. Dels er forestillingen inspireret af den meget populære, franske middelalderroman, Roman de Renard, oversat til dansk 1555 som En Ræffue Bog, og dels har Det Olske Orkester fermt formået at give forestillingen sin helt egen, originale spilleform.

Ræven går derude er en familieforestilling, der handler om Ræven, der altid narrer de andre dyr. Teaterinstruktør Lotte Faarup fra Det Olske Orkester har, foruden at nyskrive teksten på basis af den berømte middelalderbog, også sat den i scene. Det er der kommet brandgodt fysisk, råt og respektløst dukketeater ud af.

Forestillingens rævefigur bygger, som sagt, på nogle gamle middelalderfabler. De rummede en skjult social kritik af de herskende klasser og latterliggjorde præstevældet. Men ræven er ikke nødvendigvis nogen helt af den grund. Han er snu og fuld af seksuel lyst. Altid sulten. Han spiller de svage ud mod hinanden og tækkes magten for selv at få del i den. Kun over for sin egen familie er han sårbar og fuld af kærlig omsorg. Ræven går derude er en politisk og absurd komedie med en charmerende og dejlig ukorrekt hovedperson.

Scenen forestiller en manege langt ude i skoven - og i stykket sker der det usædvanlige, at dukkerne i forestillingen ikke bare føres af skuespillerne, men skuespillerne føres også af dukkerne. Og, som hvis dette ikke var nok, skuespillerne føres af skuespillerne! Med andre ord: En underholdende leg med teatrets fiktion. 

Det er Danmarks bedste dukkemager, Rolf Søborg Hansen, der har kreeret dukkerne, ligesom han også er mester for scenografien. Torben Snekkestad har lavet den nykomponerede musik. Derudover har følgende været involveret:

Manuskript og instruktion: Lotte Faarup 

Performers: Annemarie Jeppesen, Bjarne Kalhøj, Øyvind Kirchhoff

Kostumer: Camilla Lind

Lys: Raphael Solholm Frisenvænge

Teknik og afvikling: James Kjølsen

PR: Jon Auring Grimm

Projektleder: Charlotte Rindom

BILLETTER 

Reservation: +45. 9742 4777, Man - Fre mellem 9.00 - 15.00

Email: odin@odinteatret.dk

Reserverede billetter afhentes 15 min. før forestillingen begynder

Accepted Cards: VISA, VISA Electron, Mastercard, American Express, Maestro a.o.