Trilo

date

30. september 2018

time

16:00

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

Kr. 120 / 60

Koret defilerer ind i sit stiveste puds. Kjole og hvidt, glitrende smykker, opsat hår. Men inden ret  længe begynder den pæne facade at slå sprækker. Historierne vælter ud af kjolesømme og stivede  kraver.   

Vi fortæller om højt og lavt: Søvnløshed, snestorm og byens bedste svaber!  Længslen efter  økologisk mælk, efter at være en hest, efter kærlighed. Med bukkehorn kalder vi på den vildfarne  sømand: “Trilo!”. Bevæbnede med opslåede nodestativer og trommer varsler vi det morderiske  røveroverfald. Pludselig går vi i et flyvende optog med ukulele og truthorn. Og forlader scenen,  mere menneskelige og lykkelige end da vi kom.   

Så mange historier, og mange flere, er der allerede i Korhistorier. Og vi arbejder stadig på sagen!   

Læs mere om Boreas Korteater her

Teksterne kommer fra “Lejlighedssange”, en roman af den unge danske forfatter Stine Pilgaard.     

Musikken er svensk og norsk folkemusik, nordisk korlyrik og nordisk jazz af bl.a. Trine­Lise  Væring, Helle Hansen og Stefan Forssén. 

Læs mere om Boreas Korteater her

 

BILLETTER
- til forestillinger på Odin Teatret i Holstebro: 120 kr; 
Studerende; pensionister samt grupper 10+: 60 kr.

Billetter kan bestilles på tlf. 9742 4777
Hverdage mellem 9-15
Email: odin@odinteatret.dk

Reserverede billetter afhentes 15 min. før forestillingen begynder

Publikumskommentarer fra tidligere forestillinger:

Forestillingen var underholdende, vedkommende og meget rørende på én gang med høj intensitet i det fine  samspil aktørerne imellem og den tekstlige, musikalske og sceniske variation. Den traditionelle koncertform  har her fået et seriøst og værdigt modstykke med en ”teatralsk” korsang, som bliver udtryksfuld og levende,  når sang og koreografi smelter sammen og går op i en højere enhed. Bag ”Good Company” ligger et stort og  seriøst arbejde, som i den grad har givet et fantastisk resultat!"   

Helle Høyer Vedel, korleder, Århus Pigekor 

Boreas har med deres Korteater­koncept 
skabt deres egen form for korkoncert, 
som er både poetisk og energisk, 
alsidig og eftertænksom. 
Forestillingen er levende og anderledes,
og selvfølgelig supermusikalsk.  Jeg anbefaler dem varmt."   

Bo Gunge, komponist og musiker   

Tak til Catarina Bosæus og Boreas Korteater for den meget fine forestilling "Songs of the cold seas".  Smukke arrangementer, sanselige og poetiske fortællinger fra ishavets lange vinternat (...) En inspirerende  rejse i stemninger og brudstykker fra det skønne og sære lille korteater. En oplevelse, der vender tilbage og  falder på plads over tid, fordi der er eftertanke og umage og megen menneskelighed i den."

Helle Hansen, jazzkomponist og ­sanger

Det hedder vi. Boreas er nordenvindens gud i den græske mytologi. Han er bomstærk, skægget og  ilter, og ejer tolv hopper, som kan løbe hen over en moden kornmark, uden at knække et eneste  aks. Denne blanding af blidhed og kraft, samt det nordiske univers, har givet os vores navn.   

Vi har gennem 12 år skabt vores egen teaterform, som vi kalder korteater. Det er forestillinger, vi  laver helt fra bunden, hvor korsang, fysisk teater og litterære tekster er sammen om at fortælle en  historie. Så vi står aldrig bare og synger, der er hele tiden noget andet, der ‘fortæller med’.     

Musikalsk favner vi bredt, men har udgangspunkt i et nordisk univers, hvor både jazz, lidt pop,  folkemusik og nordisk/ klassisk korlyrik indgår.     

Trilo ­ Korhistorier er vores syvende forestilling.  

Fotos: Franseska Mortensen