Tierra de fuego

date

05. april 2019

time

19:00

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

Kr. 120 / 60

Ildens land

Dedikeret til Rebeca Ghigliotto og María Cánepa

Forestillingen udforsker rejsens koncept, rejsen til et land rodfæstet i minderne i en kvindes fantasi: et land hvor ilden holdes i live som et tegn på at et hjem stadig findes.

Referencer fra den Chilenske fortid og seneste historie set gennem øjnene på kvinder fra tre generationer og historier fortalt af forskellige Chilenske kvinder, som er taget på en rejse. Nogle af dem besluttede selv at rejse; andre blev tvunget til det. Men for hver af dem skaber denne rejse en stor forandring. På det punkt er der ingen forskel mellem fortid og nutid, og ordet rejse præges af en dyb følelse af liv.

Under Salvador Allendes regering,besatte en bedstemor og hendes datter, med et Chilensk flag holdt højt, et stykke land for at bygge et hus og skabe en have der. Da undertrykkelsen kom, som en konsekvens af Augusto Pinochet's militærkup, gravede datteren et dybt hul i jorden og begravede sin uniform, papirer og alt hvad der overhovedet kunne forbinde hende til Kommunistpartiet. Og så, oven på alt dette, plantede hun et træ.

 

Rejsen er god,
fordi den hører op igen,
rejsen er til og fra,
ud og hjem.
Hører den ikke op,
er den noget andet,
flugt, eksil, fordrivelse,
trin, der fører til intet.

Pia Tafdrup fra Trækfuglens kompas
(Gyldendal, 2010)

FORESTILLING
En NTL KO-PRODUKTION

Skuespiller: Carolina Pizarro

Instruktør: Julia Varley

Produktion: Nordisk Teaterlaboratorium

Varighed: 50 min.

Sprog: Spansk

BILLETTER

Kr. 120 / 60  for studerende; pensionister samt grupper 10+

Billetter kan bestilles på tlf. 9742 4777
Hverdage mellem 9-15
Email: odin@odinteatret.dk

Reserverede billetter afhentes 15 min. før forestillingen begynder

 

Denne arbejdsdemonstration præsenteres som en del af den 9. TRANSIT FESTIVAL afholdt på Odin Teatret. 

TRANSIT FESTIVAL 12.-23. juni 2019

En international teaterfestival for kvinder i moderne teater. Temaet for festivalen i år er Håb, der handler, under hvilket der præsenteres 56 forestillinger, 6 workshops og to kunstudstillinger med mere end 75 kunstnere fra 5 kontinenter.

Transit Festivalen har eksisteret siden 1995, og er en del af Magdalena-Projektet, et internationalt netværk af kvinder i teater, der er skabt for at sætte kvinder i stand til skabe teater arbejde, som på en mere dybsindig måde afspejler deres egen oplevelse. Festivalen er ledet af Julia Varley, skuespiller på Odin Teatret.

 

PROGRAM (pdf-format)