Transit Festival: Corpus Mundi - A Woman Across Borders

date

17. juni 2019

time

21:15 - 22:00

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

Kr. 120 / 60

I et forfædres rum genoplever en pige historierne og minderne af sin mor, bedstemor og mormor i deres modstand, valg og arv. På samme tid træder hun, i form af en sort kvindekrop, gennem kulturer i konstant bevægelse, men udfordres også til at bryde igennem gamle mønstre og kulturelle grænser, og langsomt begynder hun at bygge sin egen historie.

Denne rituelle forestilling vil være et miljø for at hele det feminine og andre dele af kvindekroppen, og vil give mulighed for at forbinde minder og at overvinde oplevelser for kvinder fra forskellige lande.

 

BAGGRUND

Den oprindelige idé var at tale om grænser, sprog, kvindekroppen og den sorte arv, et emne der blev bragt på tale under seminaret Teater som et laboratorium for lokalt samarbejde, afholdt på Odin Teatret, og hvor to brasilianere mødtes. Barbara Carvalho og Luciana Martuchelli, kvinder og afro-brasilianske efterkommere, de voksede op med Orixas-kulturen og har begge stødt på barrierer i deres kunstneriske og personlige liv.
Barbara som "en sort kvinde" og Luciana som "en hvid kvinde" søger de sammen en anderledes dialog for at bryde deres geografiske, følelsesmæssige og æstetiske grænser. Gennem partnerskabet mellem deres grupper, antagon theaterAKTion og Cia Yinspiração og under seminaret The Secret Art of the Performer i 2014 begyndte de første scener og idéer at tage form og er siden blevet videreudviklet både i Brasilien og Tyskland.

Det er første gang dette projekt deles med andre.

FORESTILLING   Et igangværende projekt

Koncept, Koreografi og på scenen:  Barbara Carvalho
Instruktør: Luciana Martuchelli
Instruktørassistent, scenografi: Bernhard Bub
Lys: Joscha Ecker
Et samarbejde mellem
antagon theaterAKTion og Cia Yinspiração

Sprog: English
Varighed: 45 min.

BILLETTER

Kr. 120 / 60  for studerende; pensionister samt grupper 10+

Billetter kan bestilles på tlf. 9742 4777
Hverdage mellem 9-15
Email: odin@odinteatret.dk

Reserverede billetter afhentes 15 min. før forestillingen begynder

 

Denne arbejdsdemonstration præsenteres som en del af den 9. TRANSIT FESTIVAL afholdt på Odin Teatret. 

TRANSIT FESTIVAL 12.-23. juni 2019

En international teaterfestival for kvinder i moderne teater. Temaet for festivalen i år er Håb, der handler, under hvilket der præsenteres 56 forestillinger, 6 workshops og to kunstudstillinger med mere end 75 kunstnere fra 5 kontinenter.

Transit Festivalen har eksisteret siden 1995, og er en del af Magdalena-Projektet, et internationalt netværk af kvinder i teater, der er skabt for at sætte kvinder i stand til skabe teater arbejde, som på en mere dybsindig måde afspejler deres egen oplevelse. Festivalen er ledet af Julia Varley, skuespiller på Odin Teatret.

PROGRAM