Rovine del tempo

date

17. juni 2019

time

20:00

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

Kr. 120 / 60

Tidernes ruiner

Det fantasifulde møde mellem Anna Banti og Artemisia Gentileschi er inspireret af historien om den italienske maler Artemisia Gentileschi (1593-1653) og romanen om hende, skrevet af Anna Banti i 1944 under 2. verdenskrig, i et bombet og ruineret Firenze. De tre hovedpersoner er: Anna Banti, Artemisia Gentileschi og en moderne foredragsholder.

Barokmalerens berømmelse skyldes hendes evne til at håndtere en kunstnerisk karriere, der kun var forbeholdt mænd, og som lykkedes på trods af mange forhindringer, herunder en voldtægt, som hun var offer for i en alder af 17 år. Artemisia, der levede i samme periode som Galileo og Caravaggio, førte et eventyrligt, ensomt og uafhængigt liv og var en af de første autonome kvindelige figurer i moderne tid.
Anna Banti begyndte som kunstkritiker og blev derefter roman forfatter, måske fordi hun var gift med én af de mest berømte italienske kunsthistorikere, Roberto Longhi.

I forestillingen mødes tre kvinder blandt tidens ruiner. Dokumenter mister deres værdi og bliver objekter, der findes eller mistes for evigt. I lyset af andres skæbne, forstår døde eller levende kvinder bedre deres egen skæbne og finder frem til deres plads i historien - i en tid, der accellererer hurtigere og hurtigere.
Stykket kombinerer tekstfragmenter af Anna Banti, Artemisia Gentileschi, tekster om kunst og digte, samt essays af forskellige forfattere.

GÆSTESPIL
En NTL koproduktion

Skuespiller: Teresa Ruggeri (Italien)

Instruktør: Julia Varley
Tekst: Teresa Ruggeri og Julia Varley
Kostumer: Artemisia kostume, Arianna Pioppi og Medea Labate
Rekvisitter: Teresa Ruggeri og Mollishop.com
Foto: Federica Yali Zhou

En særlig tak for godt samarbejde til:
- Luca Ruzza (scenografi);
- Claudio Coloberti (video);
- Germano Satiri (lyd).

Varighed: 55 min.
Sprog: Italiensk

Produktion: Nordisk Teaterlaboratorium

BILLETTER

Kr. 120 / 60  for studerende; pensionister samt grupper 10+

Billetter kan bestilles på tlf. 9742 4777
Hverdage mellem 9-15
Email: odin@odinteatret.dk

Reserverede billetter afhentes 15 min. før forestillingen begynder

 

Denne forestilling præsenteres som en del af den 9. TRANSIT FESTIVAL afholdt på Odin Teatret. 

TRANSIT FESTIVAL 12.-23. juni 2019

En international teaterfestival for kvinder i moderne teater. Temaet for festivalen i år er Håb, der handler, under hvilket der præsenteres 56 forestillinger, 6 workshops og to kunstudstillinger med mere end 75 kunstnere fra 5 kontinenter.

Transit Festivalen har eksisteret siden 1995, og er en del af Magdalena-Projektet, et internationalt netværk af kvinder i teater, der er skabt for at sætte kvinder i stand til skabe teater arbejde, som på en mere dybsindig måde afspejler deres egen oplevelse. Festivalen er ledet af Julia Varley, skuespiller på Odin Teatret.

PROGRAM