Transit Festival: Stayer

date

22. juni 2019

time

14:30 - 15:30

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

Kr. 120 / 60

Sort humør dokumentar - en soloforestilling om livet i og omkring en sygeseng.

Alvorligt såret efter en bilulykke,befinder Teater Fusentasts CobyOmvlee sig pludselig på et hospital. Ingen forestillede sig, at det ville tage et helt år og yderligere et par nær dødsoplevelser, før hun endelig kunne forlade hospitalet igen.

Selvom personalet var dedikeret, gik tingene meget forkert: Miskalkuleret operation, dsult, komplicerede stomier og manglende hospitalsseng ...

Hun havde brug for konstant pleje. Daglige stomiudslip betød timers samarbejde med sygeplejersker og førte til en overraskende og noget forstyrrende indsigt i hvordan et hospitalets fungerer. Hendes hoved fyldtes med spørgsmål.


Efter at være kommet hjem, med to hårde års rehabilitering, læste hun en stor del af tiden. Om tarme, om sundhedspleje, om sundhedspolitik. Hun tog til konferencer om patientsikkerhed, på medicinsk billedsprog, så dokumentarfilm. Senere interviewede hun med en dokumentarfilmmager et stort antal sundhedseksperter i Skandinavien. Hun samlede gode kolleger omkring sig, og Stayer blev skabt: En personlig og humoristisk analyse af Cobys egen vej tilbage til livet og hendes ukuelighed samt spørgsmål til sundhedssystemet.

Vi håber at påvirke publikum og stimulere til frugtbare debatter om patientsikkerhed og fremtidig sundhedspleje.

FORESTILLING

Idé/manuskript/skuespiller: Coby Omvlee

Instruktør/medskribent:
Anne Mali Sæther
Scenografi: Gilles Berger
Video/projection/redigering/lyd/musik: Randi Størseth
Lys/scene design og teknik: Sune Schjelderup
Kostumer/scene design: Jenny Hilmo Teig
Grafisk desging: Roger Aasegg
Malerier/billeder: Coby Omvlee
Improv musikere: vionlin Denise Ayres; cello Ellie Young; keyboard Randi Størseth
Dramaturgi: Marius Kolbenstvedt, Anne Mali Sæther
Assistent: Ståle Ingebretsen
PR: Jaap den Hertog
Producenter: Coby Omvlee, Randi Størseth at Teater Fusentast

Co-produceret med Teaterhuset Avant Garden, Trondheim

Økonomisk støtte
Foundation Free Word, Norwegian Playwrights Association, Norwegian Culture Foundation, Extra-Foundation dep. Health and Rehabilitation/National Association Against Digestive Diseases, Norwegian Actors Association, Trøndelag County, Trondheim Municipality, Foundation for Performing Artists, the Norwegian Culture Council

fusentast.no

BILLETTER

Kr. 120 / 60  for studerende; pensionister samt grupper 10+

Billetter kan bestilles på tlf. 9742 4777
Hverdage mellem 9-15
Email: odin@odinteatret.dk

Reserverede billetter afhentes 15 min. før forestillingen begynder

 

Denne arbejdsdemonstration præsenteres som en del af den 9. TRANSIT FESTIVAL afholdt på Odin Teatret. 

TRANSIT FESTIVAL 12.-23. juni 2019

En international teaterfestival for kvinder i moderne teater. Temaet for festivalen i år er Håb, der handler, under hvilket der præsenteres 56 forestillinger, 6 workshops og to kunstudstillinger med mere end 75 kunstnere fra 5 kontinenter.

Transit Festivalen har eksisteret siden 1995, og er en del af Magdalena-Projektet, et internationalt netværk af kvinder i teater, der er skabt for at sætte kvinder i stand til skabe teater arbejde, som på en mere dybsindig måde afspejler deres egen oplevelse. Festivalen er ledet af Julia Varley, skuespiller på Odin Teatret.

PROGRAM