Transit Festival: Tapete Manifesto

date

17. juni 2019

time

22:15 - 22:45

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

Kr. 120 / 60

Forestillings-installation, idé og instrueret af Thais Medeiros (Brasilien), der reflekterer over temaet vold mod kvinder samt den respektløse fokusering på død i medierne. Det er en symbolsk parade, et poetisk udført manifest, inspireret af hengivenhedstæpperne (som laves under de religiøse festligheder i Corpus Christi i Brasilien) mod den tragiske tradition for kvindemord, der finder sted i Brasilien. Det er et poetisk ritual, et forsøg på at ære disse kvinders liv, og udnytte muligheden for at skabe en ny virkelighed.
Et ritual om forvandling af vold til poesi og kvinders styrke. Dramaturgien er baseret på statistik, nyheder og deltagernes personlige udtalelser.

HVORFOR TAPETE MANIFESTO? (Manifest-tæppet)

Forestillings-installationen Tapete Manifesto opstod ud af en påtrængende nødvendighed for at tale om vold mod kvinder. Statistikker fortæller at der hver 1½ time bliver begået  femicider, og at fem kvinder bliver voldtaget hver time i Brasilien. Der afholdes mange religiøse festligheder og traditioner i Brasilien, og nu desværre også denne tragiske tradition for at myrde kvinder. Navnet Tapete Manifesto blev inspireret af hengivenhedstæpper eller Corpus Christi-tæpper, der er skabt og lavet til religiøse festligheder ude på landet (i Brasilien) i løbet af den hellige uge, en kulturel trosbekendelse og én af ​​de ældste religiøse traditioner. Hengivenhedstæpperne er lavet af forskellige materialer (savsmuld, rosenblade, grønne blade, kaffepulver, hvidt sand osv.), så Jesus kan gå henover folks forsæt og velsigne folks ønsker.

Tapete Manifesto er illustreret med kvinders undertøj og skeletter, der repræsenterer antallet af voldtægter og mord på kvinder i Brasilien. Kvinder kan således gå hen over tæppet for at afsløre den tragiske virkelighed og alt det støv, der forbliver skjult under gulvtæppet og fra dette åbenbarings-øjeblik  opbygge/skabe en ny realitet af indre styrke.

FORESTILLINGS-INSTALLATION

Idé og instruktion: Thaís Medeiros

På scenen: Thaís Medeiros, Paola Luna, Ivani Andrade, Ulysses Sanchez e Valdir Ferreira

Muisiker: Ivan Medeiros
Produceret af: Ivan Medeiros e Thaís Medeiros
Produktions-koordinator: Ulysses Sanchez Music: Voix Polyphoniques (Brigitte Cirla, Isabelle Cirla e Marianne Suner), Tom Zé, Chico César, Lila Downs and Ivan Medeiros
Realisering: Coletivo Galeria Gruta

Varighed: 40 min.

LÆS MERE her (pdf på engelsk)

BILLETTER

Kr. 120 / 60  for studerende; pensionister samt grupper 10+

Billetter kan bestilles på tlf. 9742 4777
Hverdage mellem 9-15
Email: odin@odinteatret.dk

Reserverede billetter afhentes 15 min. før forestillingen begynder

 

Denne arbejdsdemonstration præsenteres som en del af den 9. TRANSIT FESTIVAL afholdt på Odin Teatret. 

TRANSIT FESTIVAL 12.-23. juni 2019

En international teaterfestival for kvinder i moderne teater. Temaet for festivalen i år er Håb, der handler, under hvilket der præsenteres 56 forestillinger, 6 workshops og to kunstudstillinger med mere end 75 kunstnere fra 5 kontinenter.

Transit Festivalen har eksisteret siden 1995, og er en del af Magdalena-Projektet, et internationalt netværk af kvinder i teater, der er skabt for at sætte kvinder i stand til skabe teater arbejde, som på en mere dybsindig måde afspejler deres egen oplevelse. Festivalen er ledet af Julia Varley, skuespiller på Odin Teatret.

PROGRAM

TRAILER - Tapete Manifesto