Transit Festival: The Rapture

date

21. juni 2019

time

21:45 - 22:45

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

Kr. 120 / 60

Moira Finucane er blevet hyldet som "grænseoverskridende" af publikum over 5 kontinenter og er blevet beskrevet af kritikere som "udsøgt", "den eksplosive fysiske tilstedeværelse", "fascinerende" og som en "national skat".

Hendes nye produktion The Rapture (betagelsen) sætter ild til et årti med præstationspraksis, reinkarnerer Finucane som en forvandler, en slange der for evigt skifter ham, vrider sig gennem et visuelt profetisk gilde, gotiske drømme, rovfugle, svævende vinger, apokalyptiske eventyr.

Et Wunderkammer, et menneskeligt oplyst manuskript af det hellige og ødelagte hjerte. At udforske klassifikationen af håb, det grænsoverskridende og det værdsatte. Art vs Udryddelse. Nogle af de tidligste manuskripter blev skrevet på huden, og The Rapture tager alt, hvad der er skrevet på Moira Finucanes hud, og bringer det sammen med nogle af Australiens mest karakteristiske billedhuggere, et fællesskab af højt begavede intellektuelt handicappede kunstnere, ekstraordinære sangere og vokale kunstnere, komponister og haute couture-skabere.

Indhyldet i et visuelt og lydbaseret landskab skabt af internationalt anerkendte billedhuggere William Eicholtz & Catherine Lane; visuelle kunstnere fra Arts Projects Australia; Sonic & Red Center Genius Shinjuku Thief og Eleanor Jo'ngarli Nalyirrima Dixon og et katakomborkor af mere end blot genre stemmer: fra den himmelske counter-tenor-diva Mama Alto, den hotte chanteuse Clare St Clare og 82 år gamle hjerteskærende sangfugl Shirley Cattunar.

The Rapture er resultatet af flere års international forskning og præsentation af Finucane, herunder hendes tid som det indledende kreative stipendiat fra National Gallery of Victoria (NGV), der så Finucane fordybe sig i gallerier og samlinger rundt om i verden og levere det store hit, The Intimate 8, på NGV  sidste januar. I sin jagt på dette arbejde har Finucane optrådt på Sydamerikanske bjergsider, i nedlagte og forladte Slovenske kraftværker, reduceret de cubanske litterater til tårer og for første gang nogensinde alkymiseret sin uddannelse inden for videnskab, årtiers arbejde med køn-i-udvikling, klassificering, udryddelse, kunst, vildskab og filosofien om at træde ind i en altomfattende storm."

LÆS MERE her  (pdf på engelsk)

BILLETTER

Kr. 120 / 60  for studerende; pensionister samt grupper 10+

Billetter kan bestilles på tlf. 9742 4777
Hverdage mellem 9-15
Email: odin@odinteatret.dk

Reserverede billetter afhentes 15 min. før forestillingen begynder

 

Denne arbejdsdemonstration præsenteres som en del af den 9. TRANSIT FESTIVAL afholdt på Odin Teatret. 

TRANSIT FESTIVAL 12.-23. juni 2019

En international teaterfestival for kvinder i moderne teater. Temaet for festivalen i år er Håb, der handler, under hvilket der præsenteres 56 forestillinger, 6 workshops og to kunstudstillinger med mere end 75 kunstnere fra 5 kontinenter.

Transit Festivalen har eksisteret siden 1995, og er en del af Magdalena-Projektet, et internationalt netværk af kvinder i teater, der er skabt for at sætte kvinder i stand til skabe teater arbejde, som på en mere dybsindig måde afspejler deres egen oplevelse. Festivalen er ledet af Julia Varley, skuespiller på Odin Teatret.

PROGRAM