White is the Night

period

15. - 16. apr 2019

time

19:00

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

Kr. 120 / 60

Natten er hvid

Jeg kan ikke tale. Jeg kan ikke finde ordene.

De siger, at problemet er mandelkernen (amygdala), at mandelkernen har lukket sig på grund af angst, men jeg ved det ikke. Min krop gør mig ondt; min sjæl gør mig ondt. Det føles som når en vædske presses mod siderne af en enorm beholder, med så stort et tryk, at den hele tiden truer med at eksplodere. Så jeg forbliver her. Ude af stand til at bevæge mig, stille, døv, kvalt af mit eget spyt, der ikke tør forlade min mund. Lamslået af stilhedens støj. 

De siger, at mit sind er fyldt med små fugle.

Jeg opholder mig i mørket, indtil månen skinner og natten bliver hvid.

EN NTL-KOPRODUKTION

Skuespiller: Ana Woolf (Argentina)

Lys: 
Fausto Pro 
Tekst: 
Ana Woolf, extracts from a story by Clarisse Lispector and a poem by Alda Merini
Instruktion og dramaturgi: Julia Varley

Sprog: Engelsk
Varighed: 60 min. 

Produceret af Ana Woolf i samarbejde med NTL - Nordisk Teaterlaboratorium

BILLETTER
- til forestillinger på Odin Teatret i Holstebro: 120 kr; 
Studerende; pensionister samt grupper 10+: 60 kr.

Billetter kan bestilles på tlf. 9742 4777
Hverdage mellem 9-15
Email: odin@odinteatret.dk

Reserverede billetter afhentes 15 min. før forestillingen begynder.

Ana Woolf

Pædagog, skuespiller og instruktør. Medstifter og kunstnerisk direktør hos  Magdalena 2a Generación, et Latinamerikansk netværk af kvinder i nutidig kunst, knyttet til The Magdalena Project. I 1996 mødte hun  Julia Varley og i 1999 flyttede hun til Danmark for at studere under Julia Varley, der tog hende ind som elev og instruerede to af hendes forestillinger samt en arbejdsdemonstration. Siden 1998 har  Ana boet og udviklet sin karriere i Europa, hovedsagelig i Danmark, Italien og Frankrig. Hun blev en af Odin Teatrets internationale samarbejdspartnere og arbejdede som Eugenio Barbas instruktørassistent på tre internationale projekter samt én af de sidste forestillinger i forbindelse med Odin Teatrets fejring af dets 50 års jubilæum. I april 2011 flyttede Ana tilbage til Argentina for at fokusere på udviklingen af sit teaterarbejde i Latinamerika og ikke mindst sit hjemland.
Som underviser ved ISTA (International School of Theatre Anthropology) under ledelse af E. Barba, udviklede hun en særlig træningsteknik baseret på en kombination af orientalske teknikker og latinamerikanske rytmer, som hun kalder "Kroppen og stemmens sceniske tilstedeværelse" og som hun nu underviser i verden rundt samtidig med at hun konstant udvikler sig i arbejdet som instruktør i samarbejde med professionelle skuespillere i både Frankrig, Danmark, Italien, Norge, Argentina og Brasilien. 
Ana Woolf har forfattet en hel del artikler, der reflekterer over teater og kvindekunst udgivet i flere teatermagasiner i bl.a. Cuba, Argentina, New Zealand og Italien. Hun har desuden oversat følgende titler til spansk: Stones of Water (Julia Varley); Burning the House (Eugenio Barba); The Blind Horse (Iben Nagel Rasmussen), Traces (Roberta Carreri-genudgivelse) og Mirella Schinos Alchimists of the Stage samt mange artikler skrevet af andre.