Maiden

date

30. januar 2020

time

21.15

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

Kr. 120 / 60

Ramón: Hvem fik dig til at komme i dag?
Greta: Ingen så mig. 
Ramón: Og hvorfor er du klædt ... sådan ?!
Greta: Por que soy soldado senor!
Ramon: Men her er ingen soldater. 
Greta: Jo. 
Ramon: Der er ingen "señor" ... Her er der kun Ramón og "hjemmeværnet". 
Greta: Ja. 
Ramón: Her er en kvinde og en mand
Greta: Ja. 
Ramón: Her er du og jeg. Er du bange?

I et land der har eksisteret i mere end 50 år uden en hær, går Greta med en drøm som hun har holdt inderligt skjult, så skjult som sin jomfruelighed: drømmen om at blive en kvindelig soldat. For at realisere sin drøm, forsøger hun i desperation at gøre noget ved det: Hun ansøger om at blive optaget i "hjemmeværnet". Politichefen, Ramón, lytter tilsyneladende til hende og forstår hende. Men han er en korrupt mand. Den unge pige overvældes af det orgie af ord, der udveksles. Hun tror på mandens sande interesse, og stoler på ham. Ikke desto mindre tager Ramón hende med magt, som var det et rituelt offer.

Vil disse rødder, skabt af en "glad fortid, der har produceret ulykkelige mennesker" til sidst knuse Gretas minder om en fortabt og oprigtig tid?

Kun i slutningen tager​​ forestillingen en uventet drejning, og vi oplever en revolution. De anderledes' revolution, en sidste mulighed for at stå imod den, om end i et unødigt omfang, barbarisme som nærmer sig.

Greta betaler for sin fortabte drøm om at blive soldat og uden at beklage sig siger hun farvel til sit gamle jeg og til det, hun har tabt undervejs, med et dybt sår i hjertet.

PERFORMANCE: MAIDEN

Dramaturgy and direction: Giuseppe L. Bonifati (Italy)
Translation: Zingonia Zingone (Italy)
Actors: Alberto Martinez Guinaldo (Spain), Lide Martinez Abaigar (Spain)
Lights & Sound: Giuseppe L. Bonifati
Producer: Marielos Fonseca (TPMS) & Linda Sugataghy (DOO)

1. INTERNATIONALE NTL TEATER FESTIVAL OG MØDE
30. januar - 4. februar 2019
På Odin Teatret, Holstebro, Danmark

Siden 1990'erne har Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret været vært og været ansvarlig for forskellige internationale teaterfestivaler, blandt andet den tilbagevendende Odin Week Festival (præsentation af forskellige aspekter af Odin Teatrets arbejde), Transit Festival (dedikeret til kvinders arbejde i teater), Holstebro Festuge (involverer lokalsamfundet).

Fra den 30. januar til den 4. februar 2019 afholdes den første NTL Teaterfestival og -møde på Odin Teatret med workshops, arbejdsdemonstrationer, igangværende arbejder, forestillinger og et symposium. NTL Festival præsenterer resultatet af samarbejdet med nogle af de kunstnere og grupper, der udgør den autonome og sammenhængende konstellation af NTL's længerevarende residenser og koproduktioner.

Læs mere her