Tierra De Fuego

date

19. januar 2020

time

19.00 - 20.00

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

Denne forestilling er dedikeret til
Rebeca Ghigliotto og María Cánepa.

En rejse er god,
fordi det slutter,
en rejse er til og fra,
ude og hjem,
hvis det ikke slutter,
det er noget andet,
flyvning, eksil, udvisning,
trin, der fører til intet"

Digt af Pia Tafdrup fra 'Trækfuglens Kompas' (Gyldendal, 2010)

Forestillingen udforsker begrebet rejse - rejser til et land, med rødder i en kvindes minder og fantasi. Et land, hvor ilden holdes i live som et tegn på, at der stadig findes et hjem. Der er referencer hentet fra Chiles fortid og nutid set gennem øjnene af tre generationer af kvinder. Der fortælles gennem forskellige chilenske kvinder, der er på en rejse. Nogle af dem besluttede at rejse; andre blev tvunget til at gøre det. Men for hver enkelt af dem har rejsen betydet en forandring. Der er der ingen forskel mellem fortid og nutid, og ordet rejse bliver imprægneret med en dyb følelse af liv.

Under Salvador Allendes regering besatte en bedstemor og hendes datter et stykke jord med et chilensk flag for at bygge et hus og dyrke en have der.

Da undertrykkelsen kom, som en konsekvens af Augusto Pinochets militærkup, gravede datteren et dybt hul i jorden og begravede hendes uniform, papirer og alt, hvad der muligvis kunne relatere hende til Kommunistpartiet. Derefter plantede hun et træ ovenpå alle sine minder.

Skuepiller 
Carolina Pizarro

Instrueret af
Julia Varley

Varighed
50 min.

Sprog 
Spansk

Produktion
Nordisk Teaterlaboratorium