Shadi Angelina Bazeghi og Duncan Wiese - Poesi på en torsdag

date

08. oktober 2020

time

20.00

location

Knudsens
Nørregade 40
7500 Holstebro, Denmark

see map

Ticket

Kr. 80 / 40

Shadi Angelina Bazeghi træder ind i stedet for Molly Balsby på Poesi på en torsdag den 8. oktober på Knudsens

Det bliver ikke som oprindeligt planlagt – og meddelt – digteren Molly Balsby, som kommer og læser op på Poesi på en torsdag, sammen med digteren Duncan Wiese, den 8. oktober kl. 20.00 på Knudsens.

Molly Balsby har desværre måttet melde forfald, og i hendes sted kommer en anden meget anerkendt, yngre digter, Shadi Angelina Bazeghi. Bazeghi er brandaktuel med en ny samling digte, Flowmatic, der netop er udkommet i september måned på Gyldendal.

Den lidt spøjse overskrift henviser til denne forandring i programmet. Molly Balsbys første digtsamling havde titlen, Ponyprivilegiet, mens Flowmatic som undertitel hedder Absintdigte.

@foto Jakob Dall

 

Shadi Angelina Bazeghi

Som Duncan Wiese er også Shadi Angelina Bazeghi uddannet fra Forfatterskolen. Hun er født i 1974 i Iran, og ud over sin digtergerning er hun er medredaktør på det nordiske litteraturtidsskrift, Kritiker. I 2005 vandt hun Gyldendals og Berlingske Tidendes konkurrence Nye Stemmer. Hun debuterede i 2015 med den anmelderroste digtsamling Vingeslag og har desuden oversat andre digtere, bl.a. den banebrydende, kontroversielle, iranske digter Forugh Farrokhzad og den amerikanske Audre Lorde.

I Flowmatic, med undertitlen Absintdigte, manes en fucked-up verden frem, sønderrevet af krig og undertrykkelse. I denne gru opstår uvægerligt spørgsmålene: Hvordan kan man fremstå som selvstændigt tænkende væsen midt i dette? Med hvilket sprog kan det udsatte menneske kommunikere? Svarene på det finder man i de poetiske og hårdtslående digte i Flowmatic.

@foto Martin Johannsen

Duncan Wiese

Duncan Wiese har smedet sine tekster på en esse, der ikke har frembragt ’Absintdigte’, men derimod ’Pastoraler’, hyrdedigte, en genre, der har aner tilbage til græsk, antik digtning i det 3. årh. f.Kr.

Duncan stammer fra den lille landsby, Dons, nord for Kolding, men bor i dag i nærheden af København.

Tityrus, med undertitlen, Pastoraler, som hans debutdigte hedder, udkom 2019 på det nu hedengangne forlag Rosinante. De underfundige digte omhandler i både kort og lang form hyrden Tityrus’ oplevelser i naturen omkring barndomshjemmet, hans forhold til sit komplicerede selv, til venner og kærester som barn, ung og til sidst som den unge mand, der er flyttet fra landet og ind til byen. Digtsamlingen slutter med en række digte, hvor digterjeget taler om sin kræftramte, døende far. Alle digtene er skrevet med en nænsom, rørende hånd og af stor skønhed med pludselige indfald af sprælskhed.

 

Øvrige indslag

Odin Teatrets Husorkester med gæstemusikerne Martin Damgaard på klaver og harmonika, Gonzalo Hernández på guitar og Rodrigo Contreras på bas samt Gabriela Arancibia og Michelle Rodriguez, rytmeinstrumenter og sang, bidrager med musikalsk underholdning. Kendt holstebroer, der læser op af sine yndlingsdigte, bliver Janne Fruergaard Keyes, klosterforvalter på Ørslev Kloster. Lektor emerita, Gerd Schmidt Nielsen, fremfører sit lyriske essay om aftenens digtere. Vinderen af ”Månedens digt” vil blive kåret, og der bliver oplæsning af Omar Khajjâm digte, m.m.

 

Covid-19

På grund af Covid-19 vil de gældende retningslinjer for afspritning af hænder og afstand naturligvis blive fulgt. Yderligere oplysninger kan man få ved henvendelse til Odin Teatret – Nordisk Teaterlaboratorium på telefon 97 42 47 77 inden for teatrets normale telefontider.

 

Arrangører

Poesi en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret Holstebro, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum, Skive Boglade og Odin Teatret – Nordisk Teaterlaboratorium. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Statens Kunstfond.

BILLETTER KR. 80

Kr. 40 for studerende og pensionister

Køb din billet på døren eller on-line HER

Et glas vin er inkluderet i billetprisen.

Poesi på en torsdag er et lyrikarrangement, hvor publikum i Holstebro, og fra andre steder, kan møde dansk eller udenlandsk poesi live. Tre gange i foråret - februar, marts, april - og tre gange i efteråret - september, oktober, november - hver gang den første torsdag i måneden - inviteres en dansk - eller udenlandsk - digter til oplæsning af egne digte på Poesi på en torsdag.

Til Poesi på en torsdag vil man kunne opleve Odin Teatrets Husorkester eller et gæsteorkester. Der vil desuden være oplæsning af den persiske 1200-tals digter Omar Khajjâms digte og Gerd Schmidt Nielsen fra Holstebro Gymnasium og HF fremfører et lyrisk essay om aftenens digter. 

Poesi på en torsdag foregår på Knudsens, en nyrestaureret teatersal på gågaden midt i Holstebro. 

Poesi på en torsdag er  arrangeret af Odin Teatret i samarbejde med Holstebro Gymnasium & HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret, Uddannelsescenter Holstebro og Holstebro Kunstmuseum. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Statens Kunstråds Litteraturudvalg.

Månedens Digt

Send det bedste fra skrivebordsskuffen og deltag i konkurrencen om månedens digt. Det udvalgte digt vil blive læst op under arrangementet.

Send det senest dagen før arrangementet til:

Ulrik Skeel - Odin Teatret, Postboks 1283, 7500 Holstebro

eller til ulrik.skeel@odinteatret.dk

mærket månedens digt