Peter Laugesen - Poesi på en torsdag

date

05. november 2020

time

20.00

location

Knudsens
Nørregade 40
7500 Holstebro, Denmark

see map

Ticket

Kr. 80 / 40

Peter Laugesen er født i 1942 i København og blev student fra Aarhus Katedralskole i 1961. Efter studentereksamenen slog han sine folder nogle år på rejse rundt i Europa og var i en periode medlem af den internationale kunstnergruppe, Situationistisk Internationale, hvor også maleren Asger Jorn havde sin gang. Imens skrev han hele tiden og fik sin debut med digtsamlingen Landskab, Borgen, i 1967. Siden har han med en imponerende flid udfoldet et forfatterskab, som dels er overvældende i omfang – næsten 60 digtsamlinger er det blevet til ud over oversættelser, dramatiske værker, kunstkritik og andre skriverier - og dels karakteriseret af en stadig udvikling. Udgangspunktet for forfatterskabet er friheden og grænseløsheden. Alt kan være poesi, alt kan skrives. Et program, der naturligvis kræver den allerstørste selvdisciplin. Den poetiske skrift kan strømme både højt og lavt og gennem alle genrer.

Peter Laugesens seneste udgivelse er digtsamlingen Vadehave. Gyldendal 2020, som har modtaget stor ros. Han er medlem er medlem af Det Danske Akademi siden 1997 og har af priser blandt andet modtaget Morten Nielsens Mindelegat, Emil Aarestrup Medaillen, Det Danske Akademis Store Pris og Kritikerprisen.

 

ØVRIGE INDSLAG

Odin Teatrets Husorkester med gæstemusikere står for den musikalske underholdning. Den kendte holstebroer, der læser op af sine yndlingsdigte, bliver museumsinspektør ved Holstebro Kunstmuseum, Teresa Østergaard Pedersen. Lektor emerita, Gerd Schmidt Nielsen, fremfører sit lyriske essay om aftenens digter. Vinderen af ”Månedens digt” vil blive kåret, og der bliver oplæsning af Omar Khajjâm digte, m.m.

BILLETTER KR. 80

Kr. 40 for studerende og pensionister

Køb din billet på døren eller on-line HER

Et glas vin er inkluderet i billetprisen.

Covid-19

På grund af Covid-19 vil de gældende retningslinjer for afspritning af hænder, afstand og mundbind naturligvis blive fulgt. Yderligere oplysninger kan man få ved henvendelse til Odin Teatret – Nordisk Teaterlaboratorium på telefon 97 42 47 77 mellem kl. 9.00 - 15.00.

Månedens Digt

Send det bedste fra skrivebordsskuffen og deltag i konkurrencen om månedens digt. Det udvalgte digt vil blive læst op under arrangementet.

Send det senest dagen før arrangementet til:

Ulrik Skeel - Odin Teatret, Postboks 1283, 7500 Holstebro

eller til ulrik.skeel@odinteatret.dk

mærket månedens digt

 

ARRANGØRER
Poesi en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret Holstebro, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum, Skive Boglade og Odin Teatret – Nordisk Teaterlaboratorium. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune.