L'attore totale

date

15. november 2021

time

20:45 - 22:00

location

Teatro Koreja
Via Guido Dorso 70
73100 Lecce L.E., Italy

see map

Ticket

Den komplette skuespiller

Balinesisk sang, dans og teater teknik, med I Wayan Bawa.

I Wayan Bawa begynder forestillingen med et ritual og uddrag fra Gambuh, den ældste form af balinesisk dansedrama fra det 15. århundrede. Han påtager sig rollen som den stærke konge i fuld kostume og introducerer tilskueren til den intense rigdom og forbindelse mellem de balinesiske religiøse ceremonier og scenekunstformerne.

Herefter følger en kort selvbiografisk præsentation, hvor I Wayan Bawa forklarer nogle af de grundlæggende principper for balinesisk teater, dans, musik og stemme teknik: kropsholdning, trin, højre og venstre position, manis og keras (blød og stærk), sammensætning og følelser hos både mandlige og kvindelige karakterer.

Hoveddelen af ​​forestillingen er dedikeret til Topeng, den velkendte balinesiske maskedans. Først giver I Wayan Bawa en kort forklaring på egenskaberne ved hver maske: de tavse masker, de talene halvmasker, penasaren, der har til opgave at forklare historien til publikum og de komiske bonres (klovnerne), der interagerer med tilskuerne. Derefter udfører han en række fastlagte handlinger og improviseret dialog, der traditionelt begynder med Topeng Tua (den gamle mand) og slutter med Sidya Kharya (guddommeligheden, der afslutter dansen) ved at stænke med velsignet vand og holde en hvid klud som beskyttelse mod onde ånder.

Skuespiller: I Wayan Bawa

Varighed: 60 min. (uden pause)

Sprog: Engelsk

 

Forestillingen præsenteres i forbindelse med programmet for Co-habitation - Immersion in the Process of Composition